În ziarele de vineri, citim despre cele mai vânate joburi de către români, dar și despre Spitalul Județean de Urgență Ploiești, care are toalete și firmă luminoasă de 100.000 euro, precum și despre cele mai mari firme care au intrat în insolvență, averea lui Bogdan Licu, procuror general interimar, dar și un interviu cu fotbalistul Mihai Răduț și despre poluarea din România.
Adevărul scrie despre companiile și locurile de muncă unde românii și-ar dori să muncească. Astfel, Google, Microsoft şi Mercedes Benz se numără printre cei mai doriţi angajatori din România, în timp ce RCS/RDS, Kaufland şi Avon se situează în topul celor mai cunoscute companii de pe piaţa locală. De asemenea, tinerii sunt în continuare atrași de industria IT, cele mai puține locuri de muncă sunt accesate în domenii precum agricultura, construcţiile şi asigurările.
Vineri, în Evenimentul Zilei, citim despre controale efectuate de Curtea de Conturi la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde amenajarea grupurilor sanitare și a firmei luminoase de pe acoperișul clădirii au creat pagube de circa 400.000 de lei și abateri financiar-contabile de peste 5,2 milioane de lei. De asemenea, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Alexandru Băloi, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.
Hotnews scrie, vineri, despre mizeria din România, care a atras un infringement din partea Comisiei Europene. Astfel, poluarea din București, Brașov și Iași a depășit normele legale, însă autoritățile nu au luat măsuri. În Capitală, statiile de monitorizare a calitatii aerului nu functioneaza corespunzator, deci nu se poate masura cat de poluat este aerul. Potrivit datelor oferite de Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti la solicitarea HotNews.ro, aceste statii nu functioneaza din 2010, in majoritatea timpului, iar potrivit legislatiei ar trebui sa adune date in cel putin 90% din timp ca sa se poata realiza un raport asupra calitatii aerului.
În Ziarul Financiar, citim despre cele mai mari companii care au intrat în insolvență în 2015. Astfel, cele mai mari 20 de companii intrate în insolvență anul trecut au afaceri de aproape 5 miliarde de lei, primii cinci jucători aflaţi în procedură de reorganizare judiciară realizând aproape 60% din business.
Cotidianul scrie, vineri, despre averea procurorului general interimar, Bogdan Licu. În declarația de avere, are trecută o datorie de 325.000 euro, pe care a împrumutat-o de la omul de afaceri Tudor Mircea, preşedintele SC MB TELECOM – LTD SRL. Licu a împrumutat această suma în 2007 și 2008 și are ca termen scadent înapoierea datoriei în 2020.
În Gazeta Sporturilor, citim un interviu cu fotbalistul Mihai Răduț, care a jucat la Steaua și care a spus că ”a fost devorat”. ”Steaua plătea un milion de euro celor de la Internaţional Curtea de Argeş pentru a avea un puşti de 20 de ani extrem de promiţător, Mihai Răduţ. L-a vrut şi Dinamo, dar Gigi Becali a plătit mai mult decît Cristi Borcea şi şi-a făcut pofta de a-l avea în echipă. Doar că tinereţea mijlocaşului nu a atras după sine şi succesul, astfel că tînărul trecut şi pe la Academia celor de la Sporting Lisabona a fost cedat Pandurilor. Unde a renăscut cu fiecare sezon, ajungînd din nou să aibă cota unui fotbalist vînat nu doar în România, ci şi pe piaţa externă.”
În ProSport, citim despre o sesizare făcută de juristul echipei CSA Steaua, prin care sesizează FIFA că FRF ignoră sentinţele instanţelor.
”Gigi Becali este de rea-credinţă şi vrea să beneficieze în continuare gratuit de marca Steaua, iar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, refuză să aplice deciziile instanţelor de judecată din România. Acestea sunt principalele acuzaţii pe care colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua Bucureşti, le aduce în afacerea mărcii Steaua, după două procese câştigate definitiv şi un al treilea care miercuri şi-a derulat un nou termen.”, notează ProSport.