17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialSimona Halep vrea să cucerească America

Simona Halep vrea să cucerească America

Ultima săptămână înaintea ultimului turneu din circuitul feminin poate însemna un nou succes istoric pentru Simona Halep. Deşi nu se află printre favoritele turneului de la New Heaven, românca are un culoar favorabil, şi ar putea întâlni mai multe cunoştinţe vechi din circuitul mondial. Succesele şoc din meciurile cu Marion Bartoli şi Samantha Stosur, dar şi setul 2 de excepţie făcut cu Serena Williams, îi dau mari şanse de câştig într-un turneu unde ar putea da piept cu Sorana Cîrstea, o altă româncă aflată în formă bună.

Hatuchova şi apoi Vinci

Simona Halep va deschide ”balul” de pe cimentul din New Heaven contra slovacei Daniela Hantuchova, cândva jucătoare de primă mărime, acum doar o sportivă nevoită să treacă prin furcile caudine ale calificărilor inclusiv la turneele de categorie 2, aşa cum este turneul american. Partida are o însemnătate aparte pentru Halep, victoria împotriva Hantuchovei din calificările de la Roma echivalând cu startul celei mai bune perioade din carieră, una încununată de trei succese în turnee similare cu New Heaven. De altfel, Hantuchova nu a reuşit să-i ia decât un set Simonei în cele două partide anterioare, un 6-4 pe cimentul de la Doha, în 2012, la Roma fiind demolată de româncă după 4-6 şi 2-6.

Dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut în meciul cu numărul 46 WTA, Halep va întâlni o ”specialistă” pe hard, şi o jucătoare care nu a pierdut în faţa ei pe această suprafaţă: Roberta Vinci. Italianca are însă proaspătă în memorie una dintre cele mai slabe meciuri din carieră, un 0-6, 1-6 neverosimil pe iarba de la s-Hertogenbosch, probabil cel mai bun meci făcut în 2013 de Halep. La general, constănţeanca are un 3-2 cu alte două victorii pe zgură, dar pe ciment sau în ală are două eşecuri şi un 0-6 dureros la Paris, tot anul acesta.

Din nou aproape de maxim

WTA a dat luni publicităţii topul mondial al săptămânii, şi graţie celor 225 de puncte câştigate în Cincinnati, Simona a făcut un salt de două locuri, până pe locul 23, la un loc de cea mai bună clasare a carierei, dar cu cel mai bun punctaj pe care l-a realizat vreodată: 2040. Simona e pe 21 şi în clasamentul pentru Turneul Campioanelor de la Istanbul şi la 235 de puncte de ocupanta locului 20, Carla Suarez Navarro, o distanţă recuperabilă printr-o prestaţie similară cu cea de săptămâna trecută.

În topul WTA, cea mai bine clasată jucătoare din România este Sorana Cîrstea, care are 2260 de puncte în special graţie prestaţiei senzaţionale de la Toronto, acolo unde a învins patru dintre favorite înainte de a ceda cu numărul 1 mondial, Serena Williams. Cîrstea ocupă locul 18 în clasamentul pentru Turneul Campioanelor.

Pauză pentru Tecău

Horia Tecău nu va juca la nici un turneu ATP în această săptămână, constănţeanul şi coechipierul său, Max Mirnîi preferând să ia o pauză înainte de US Open. În 2013, Tecău are un record semi-catastrofal pentru pretenţiile sale cu 24 de succese şi 15 înfrângeri, săptămâna trecută reuşind să oprească o serie negativă de patru eşecuri consecutive cu un succes în turul 1 la Cincinnati. Din păcate, în turul 2, Tecău şi Mirnîi au cedat la favoriţi 3, Alexander Peya – Bruno Soares. În această săptămână, Tecău ocupă locul 17 în clasamentul ATP Doubles, în coborâre o poziţie faţă de săptămâna precedentă.

 

Cele mai citite

Ucraina roagă România să doboare drone rusești

Ministrul ucrainean de Externe a spus că este "recunoscător" pentru decizia "istorică" a ţării noastre de a dona un sistem Patriot Ucrainei Ministrul Afacerilor Externe,...

Un agresor a înjunghiat și rănit un elev la o școală japoneză din Shenzhen, sudul Chinei

Un agresor a înjunghiat și rănit un elev la o școală japoneză din Shenzhen, sudul Chinei, miercuri, a declarat un oficial chinez, acesta fiind...

Google câștigă apelul și anulează amenda de 1,5 miliarde de euro impusă de Comisia Europeană

Google a obținut o victorie importantă în instanță, reușind să conteste și să anuleze o amendă de 1,5 miliarde de euro impusă de Comisia...
Ultima oră
Pe aceeași temă