23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportCe spune Boc despre Partidul Mişcarea Populară

Ce spune Boc despre Partidul Mişcarea Populară

Emil Boc a declarat, miercuri, că Partidul Mişcarea Populară este binevenit pe scena politică, dacă „doreşte să fie un adversar al puterii”.

„Orice voce critică la adresa puterii şi orice partid care doreşte să fie un adversar al puterii este binevenit într-un sistem democratic, pentru că orice putere care nu are limite tinde să abuzeze de putere. În acest moment, USL este în plină fază de abuz de putere, prin modul în care se comportă discreţionar în spaţiul public şi orice formaţiune este binevenită în critica la adresa puterii”, a spus fostul premier cu privire la demersul de înregistrare a Partidului Mişcarea Populară, în cadrul unei conferinţe de presă.

Boc a comentat declaraţiile liderilor noii formaţiuni, potrivit cărora noul partid este partenerul preşedintelui Traian Băsescu, spunând că şeful statului nu este membru al niciunui partid politic.

Citeşte şi Ce spune MRU despre apariţia Partidului Mişcarea Populară

„Preşedintele este preşedintele României, deocamdată, aşa încât nu este membru al niciunui partid politic. Faptul că sprijină proiectele de reformă a statului român, pe care şi guvernele PDL le-au susţinut, acest lucru eu îl salut”, a menţionat Emil Boc.

Deputatul Eugen Tomac anunţa, marţi, că Partidul Mişcarea Populară, formaţiune pe care o conduce interimar, şi-a depus la Tribunal actele pentru înfiinţare, el prezentând, într-o conferinţă de presă, echipa de conducere precum şi sigla şi simbolul PMP, mărul.

Membrii Comitetului de iniţiativă naţională al Partidului Mişcarea Populară, format din preşedintele interimar Eugen Tomac şi Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Cristian Petrescu şi Dragoş Ciuparu, au susţinut, marţi, la lansarea partidului, o conferinţă de presă, având în spate un panou cu sigla şi logoul formaţiunii – un măr stilizat în culorile albastru-verde.

Cele mai citite

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă