4.3 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialDeputatul Mădălin Voicu contestă cauțiunea de 500.000 de lei

Deputatul Mădălin Voicu contestă cauțiunea de 500.000 de lei

 Deputatul Mădălin Voicu contestă în instanţă cauţiunea de 500.000 lei și măsura controlului judiciar, instituite de procurorii Anticorpuție, în dosarul de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani. Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, marţi, plângera depusă de deputat, potrivit Agerpres.

Pocurorii DNA au dispus, în 18 februarie, luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune faţă de deputatul Mădălin Voicu, după ce Camera Deputaţilor a respins cererea de reţinere şi arestare preventivă a acestuia. Tot atunci, Mădălin Voicu a fost anunţat că are la dispoziţie 10 zile pentru a depune o cauţiune de 500.000 lei. 

Potrivit DNA, măsura controlului judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile a fost dispusă în cazul lui Mădălin Voicu „în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală şi prevenirii săvârşirii altor infracţiuni”. 

Citește și: Deputatul Mădălin Voicu, sub control judiciar pe cauțiune

Pe durata controlului judiciar, Mădălin Voicu trebuie să respecte mai multe obligaţii: să se prezinte la DNA şi la Secţia 6 Poliţie Bucureşti ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată procurorii şi organele de poliţie desemnate cu supravegherea cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului şi să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi sau participanţi la comiterea infracţiunii şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Deputatul PSD Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată. Deputatul Nicolae Păun, cercetat în același dosar, i-a cerut ajutorul deputatului Voicu pentru a-i deschide uși la Ministerul Finanțelor ( la ministrul Teodorovici) și la ANAF (la Gelu Diaconu, șef ANAF, și la adjunctul acestuia, Mihai Vătășescu) ca să se oprească punerea în aplicare a plății impozitelor pe venit și a contribuțiilor la asigurările de sănătate pe salariile și alocațiile care, pe hârtie, ar fi fost plătite unor romi defavorizați. Gelu Diaconu și Mihai Vătășoiu sunt urmăriți penal pentru că au dat două decizii de suspendare a taxelor și impozitelor datorate statului de romii lui Păun.

 Banii delapidați – circa 27 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 6.000.000 de euro – proveneau în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile și din cofinanțarea asigurată de la bugetul de stat, bani destinați pentru două proiecte derulate de Asociația Partida Romilor Pro-Europa, unde președinte este Nicolae Păun. Cele două proiecte urmau să-i ajute pe romii defavorizați să-și găsească locuri de muncă sau să-și deschidă o afacere.

 Citește și: INTERCEPTĂRI. „Cumătrul” Mădălin Voicu îi cere bani lui Nicolae Păun pentru intervenții. Șefii ANAF, preș în fața șefului romilor: „Mi-aţi dat, nu, mi-aţi tema, ştiu eu despre ce e vorba”

Procurorii dețin probe potrivit cărora proiectele s-au derulat mai mult în acte, banii ajungând la un grup restrâns, între care la Mădălin Voicu, la soția acestuia, Carmen, Nicolae Păun și la apropiații acestuia.

 

 

Cele mai citite

„Urbi et Orbi”. Papa Francisc a transmis tradiționalul său mesaj

Papa Francisc a transmis, pe 25 decembrie 2024, tradiționalul său mesaj "Urbi et Orbi" din Bazilica Sfântul Petru, adresându-se lumii cu apeluri pentru pace...

Călin Georgescu susținut în campania pentru prezidențiale de o firmă rusească care s-a ocupat și de Putin și Medvedev

O reţea rusă de influenţare activă în Franţa şi Germania în timpul pandemiei Covid-19 a fost utilizată şi în perioada premergătoare alegerilor recent anulate...

Sorin Grindeanu anunță finalizarea și punerea în trafic a încă 250 km de drum de mare viteză în 2025

În prezent, România beneficiază de o rețea rutieră de mare viteză de 1.280 km Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că România continuă să accelereze...
Ultima oră
Pe aceeași temă