33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialÎmpăratul Japoniei s-a îmbolnăvit de gripă

Împăratul Japoniei s-a îmbolnăvit de gripă

Împăratul Japoniei, Akihito, în vârstă de 82 de ani, s-a îmbolnăvit de gripă, astfel că este îngrijit la Palatul Imperial din Tokyo, a anunțat, luni, Casa Imperială niponă, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, împăratul are febră între 37 și 38 de grade, dureri de gât și tuse ușoară. Primele simptome ale răcelii au apărut sâmbătă după amiaza, iar duminică fost diagnosticat cu gripă.

Deși starea sa „nu este gravă”, agenţia Casei Imperiale a anulat prezenţa împăratului la un eveniment public la catre trebuia să participe luni. Participarea sa la evenimentele publice prevăzute în agendă va fi determinată de evoluția stării sale de sănătate.

Citește și: Cum a marcat Împărăteasa Michiko a Japoniei împlinirea vârstei de 81 de ani

Împăratul Japoniei a fost supus unei operaţii coronariene de „bypass” în 2012. Ţinând cont de vârstă şi de problemele de sănătate, opina publica niponă a dezbătut în ultimii ani posibilitatea de a reduce volumul de muncă al împăratului Akihito, care şi-a delegat o parte din atribuţii fiului său Naruhito. 

Akihito şi soţia sa, împărăteasa Michiko, au efectuat, în ianuarie, o vizită de cinci zile în Filipine pentru a-i comemora pe soldaţii căzuţi în al Doilea Război Mondial.

Cele mai citite

Ce prevede legea salariului minim european

Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislația națională a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie...

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri

Mai multe trenuri înregistrează astăzi întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate şi la...

OUT din primul tur. Sorana Cîrstea părăsește turneul de la Eastbourne

Sorana Cîrstea (29 WTA) a fost eliminată de Anhelina Kalinina (44 WTA) în prima rundă a turneului WTA 500 de la Eastbourne. Kalinina, venită din...
Ultima oră
Pe aceeași temă