23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialBăsescu a promulgat legea care prevede achiziţia de avioane multirol

Băsescu a promulgat legea care prevede achiziţia de avioane multirol

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, joi, legea care prevede achiziţia de avioane multirol, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, informează Agerpres.

Citeşte şi Camera Deputaţilor a adoptat Legea privind achiziţia avioanelor multirol

Preşedintele a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru realizarea capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Faza 1 a Etapei de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului ”Avion multirol al Forţelor Aeriene”.
 
 Pe 19 iunie, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind achiziţionarea de avioane multirol, act normativ care a fost la sfârşitul lunii iunie adoptat şi de Cameră Deputaţilor.
 
 România ar urmă să aibă o escadrilă de 12 avioane de tip F-16 achiziţionate din Portugalia, avioane ce vor putea fi folosite din 2017, atunci când va expira resursa de zbor a aparatelor MIG 21 Lăncer, declară recent ministrul Apărării Naţionale, Mircea Dusă.
 
 România şi Portugalia au avut ca termen luna iunie pentru finalizarea negocierilor privind achiziţionarea avioanelor de tip F-16, aparatele urmând a fi cumpărate la mâna a doua de la portughezi.

Cele mai citite

VIDEO Cinci persoane sunt acuzat că au furat peste 20.000 de lei din mașina unui tânăr care a murit într-un accident

Cinci persoane sunt suspectate că au furat din mașina tânărului de 20 de ani care a murit în accidentul de la Bumbești Pițic. Acestea...

Adolescentă la volan urmărită de poliție pe străzile din București. A avariat cinci mașini

O tânără de 17 ani a fost urmărită în trafic de polițiști pe străzile din București. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3 dimineața,...

Crin Antonescu: Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea conducerii Partidului Național Liberal

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o emisiune la Antena 3 că, în opinia sa, Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă