6.4 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSpecialOraşul Jersey şi-a ales noul primar

Oraşul Jersey şi-a ales noul primar

„Cândva un oraş demodat, acum Jersey a trecut prin nişte transformări majore.”, relatează New York Times.
Acesta a devenit un loc cu piste pentru biciclete, parcuri unde poţi practica yoga, numeroase pub-uri şi pieţe ale fermierilor ecologici.
Cei care au contribuit în cea mai mare parte la această transformare sunt tinerii rezidenţi care lucrau la firmele financiare de peste râu, astfel locul fiind împânzit de clădiri luxoase.

Politica oraşului a continuat să fie influenţată până în prezent de mandatul lui Frank Hague, primarul începutului secolului 20.
Hague a rămas în amintirea locuitorilor ca fiind un primar corupt şi însetat de putere.

Schimbarea a venit de curând, când Steven Fulop, în vârstă de 36 de ani, a candidat pentru primăria oraşului Jersey.

Acesta a câştigat inimile alegătorilor prin sloganul „destul”, devenind astfel noul primar.
După ce a lucrat ca om de afaceri la Goldman Sachs, acesta a plecat în Irak în serviciul Marinei.
La întoarcerea sa, a preluat funcţia de consilier municipal, implicându-se în organizarea unor grupuri comunitare pentru şcoli mai bune.

” E o gură de aer proaspăt”,afirmă Tony Frier, un locuitor al oraşului de peste 20 de ani.
Acesta îi oferă multe şanse noului primar, spunând că era nevoie de o schimbare într-un oraş în care se stabilise birocraţia.Este convins că noul primar le va oferi un nou început mai bun.

Steven Fulop şi-a construit reputaţia ca reformator, impresionandu-şi chiar şi adversarii cu planurile sale de a standardiza procedurile de reducere a impozitelor, restructurarea departamentului de poliţie pentru a reduce criminalitatea în cartiere,inclusiv crearea unui program de a oferi locuri de muncă de vară pentru studenţii locali.

Noul primar îşi doreşte să facă din oraşul Jersey,un oraş mare,dezvoltat, unde oamenii vor dori să se instaleze şi să nu mai plece. Acesta doreşte să le ofere locuitorilor toate condiţiile necesare pentru un trai mai bun.

Nu totul se află,însă, sub control. Şcolile publice ale oraşului rămân sub controlul statului.Locuitorii sunt nevoiţi să plătească impozite destul de mari.Deşi cartierele centrale au devenit mai sigure,cartierele de la periferie încă se luptă cu rata înaltă a criminalităţii.
Mulţi au suspectat că succesul recent al oraşului s-a datorat apropierii sale de New York şi nu datorită stabilităţii politice.

După ce a absolvit Universitatea Binghamton în 1999, acesta s-a mutat în Jersey cu scopul de a lucra pentru Goldman, o firmă bancară pentru investiţii.După ce a obţinut funcţia de consilier local, influenţa sa politică a continuat să crească, fiind privit ca un om cu planuri promiţătoare pentru oraş şi locuitorii săi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă