17 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialHegemonie a Viitorului Constanţa în fotbalul juvenil

Hegemonie a Viitorului Constanţa în fotbalul juvenil

Puştii lui Hagi au obţinut primul titlu la Juniori B şi se pregătesc de finala la Juniori C. Investiţia privată care poate salva fotbalul românesc de la colaps a ajuns la maturitate. Juniorii A, B şi C de la Viitorul Constanţa domină fotbalul juvenil, iar echipa de seniori primeşte aproape zilnic oferte pentru copiii aruncaţi deja în focurile Ligii 1.

Paradoxal, până şi jucătorii de rezervă sunt cotaţi bine, iar situaţii ca a lui Andrei Vaştag pot apărea oricând. Miercuri seară, echipa de juniori B a devenit campioană naţională, în premieră, după ce a dominat clar LPS Iaşi, iar sâmbăta viitoare cea mai bună generaţie a Academiei ar trebui să se încoroneze campioană la Juniori C.

„Acestea sunt roadele muncii noastre şi ale investiţiilor făcute de Gică Hagi, iar toţi suntem mândri de ce s-a realizat. Deşi vor mai exista accidente, că aşa e în sport, prevăd o dominaţie a echipelor de juniori ale Academiei mulţi ani de acum înainte, iar jucătorii noştri vor face pasul către Liga 1 şi către formaţii din străinătate potente financiar. Noi suntem doar constructori, o rampă de lansare, iar ceea ce se vede acum, palpabil, este fructul unor eforturi extraordinare, materiale şi umane”, declară mândru preşedintele clubului constănţean, Pavel Peniu.

Declaraţia sa este susţinută de rezultatele excelente obţinute în acest sezon la juniori, toate grupele depăşindu-şi obiectivele trasate, adică o calificare din grupele semifinale. Juniorii A s-au încoronat campioni de săptămâna trecută (1-0 cu Dinamo), iar cei B, miercuri seară, după o partidă dominată copios cu LPS Iaşi şi câştigată cu 3-1 (goluri Cristian Manea, Alexandru Cicâldău şi Alexandru Stoica). Juniorii C sunt cu un picior în finala mare după două succese în grupa semifinală găzduită chiar de Ovidiu şi doar un accident îi poate opri din cursa către al doilea titlu consecutiv. Cheile acestor succese?

Loturile numeroase de jucători şi capacitatea acestora de a juca la oricare dintre categorii. Astfel, juniorii A s-au impus în finală cu portarul de la juniori C între buturi, iar Arpad Tordai a fost declarat cel mai bun om de pe teren. La Juniori B, de-a lungul campionatului, au bifat prezenţe toţi componenţii echipei de Juniori C, acelaşi Tordai fiind rezervă cu Iaşiul. Că jucătorii au o calitate deosebită se poate remarca şi din premiile primite după ultima finală, când Cătălin Căbuz a fost declarat cel mai bun portar din campionat, iar căpitanul Cristian Manea a luat titlul de om al meciului.

Săptămâna viitoare e rândul lui Ianis Hagi să arate ce poate, iar fiul „Regelui” se poate ridica la nivelul aşteptat. „Este cea mai bună generaţie din România. Avem 14 internaţionali la această categorie de vârstă şi spun, fără falsă modestie, că nimeni nu ne poate sta în cale”, spune Pavel Peniu.

Cel puţin 3 jucători din lotul formaţiei de Juniori B vor face parte din lotul mare în sezonul viitor, echipa constănţeană promovând şi în sezonul trecut mai mulţi juniori în Liga 1. Acum, după plecarea lui Chiţu în Franţa, obiectivul este ca echipa să propună cât mai multe nume pentru piaţa externă, preţurile solicitate de Hagi fiind, până acum, cel puţin decente.

Cele mai citite

Angel Tîlvăr la Galați: 100 de militari sunt gata să intervină în ajutorul celor afectați de inundații

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat sâmbătă că militarii sunt pregătiţi să intervină în ajutorul persoanelor afectate de inundaţiile din judeţul Galaţi şi a...

Înmormântare impresionantă pentru tânăra activistă turco-americană ucisă în Cisiordania

Aysenur Ezgi Eygi, tânăra activistă turco-americană ucisă în Cisiordania pe 6 septembrie, a fost înmormântată ca o martiră sâmbătă în vestul Turciei, potrivit al-monitor.com. Sicriul,...

Sfânta Mediocritate – Academia Catavencu

Avem două declarații: Victor Ciutacu: „ Căutăm diplomele lui Ciolacu, dar avem un olimpic la Capitală și rezultatele priceperii le trăim zilnic”. Victoria Stoiciu, consiliera lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă