20.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialRusia avertizeazฤƒ Romรขnia cฤƒ urmeazฤƒ un val de migranศ›i pe teritoriul ei

Rusia avertizeazฤƒ Romรขnia cฤƒ urmeazฤƒ un val de migranศ›i pe teritoriul ei

Rusia a fฤƒcut publicฤƒ o hartฤƒ care indicฤƒ urmฤƒtoarele direcศ›ii ale fluxurilor de migranศ›i în zona Balcanilor.

Pe aceastฤƒ hartฤƒ, România este strฤƒbฤƒtutฤƒ de un flux de migranศ›i care vine din Turcia pe Marea Neagrฤƒ, trece prin Dobrogea, apoi traverseazฤƒ România prin centru ศ™i iese în Ungaria.

Infografia este publicatฤƒ de agenศ›ia rusฤƒ de propagandฤƒ Sputnik News. Traseul prin România este denumit “rutฤƒ alternativฤƒ”, în timp ce traseul prin Grecia, Macedonia ศ™i Serbia este  denumit “rutฤƒ balcanicฤƒ”.

Explicaศ›ia oferitฤƒ sub aceastฤƒ hartฤƒ este foarte sumarฤƒ: “Migranศ›ii utilizeazฤƒ aศ™a-numita rutฤƒ balcanicฤƒ pentru a cฤƒlฤƒtori prin Grecia ศ™i Macedonia spre ศ›ฤƒrile UE bogate. La 7 martie, UE ศ™i Turcia au încheiat o înศ›elegere pentru a închide intrarea refugiaศ›ilor prin aceastฤƒ rutฤƒ”.

Se poate deduce, conform Sputnik News, cฤƒ dupฤƒ închiderea rutei balcanice, prin Grecia ศ™i Macedonia, fluxul de migranศ›i va fi deviat pe ruta alternativฤƒ, prin România.

Agenศ›ia rusฤƒ Sputnik nu dฤƒ niciun indiciu despre provenienศ›a informaศ›iilor pe baza cฤƒrora a aflat planurile de viitor ale refugiaศ›ilor ศ™i a realizat infografia. 

Amintim cฤƒ, la sfârศ™itul anului 2015, au existat opinii conform cฤƒrora fluxul de migranศ›i care pune probleme Europei Occidentale este dirijat de Rusia. Unul dintre analiศ™tii români care a susศ›inut aceastฤƒ idee, pe care a prezentat-o drept “operaศ›iune militarฤƒ”, a fost generalul ( r ) Constantin Degeratu, fost ศ™ef al Statului Major General.

La sfârศ™itul lunii februarie 2016, ministrul român de Interne, Petre Tobฤƒ, îi declara omologului sฤƒu din Ungaria, Sandor Pinter, cฤƒ România a reuศ™it sฤƒ stopeze o rutฤƒ secundarฤƒ de migraศ›ie pe Marea Neagrฤƒ. Informaศ›ia a fost fฤƒcutฤƒ publicฤƒ printr-un comunicat al Ministerului de Interne al României. Comunicatul MAI nu a oferit detalii despre riscul sosirii în România, în urmฤƒtoarea perioadฤƒ, peste Marea Neagrฤƒ, a altor refugiaศ›i.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experienศ›ฤƒ ca jurnalist de peste 20 de ani, atรขt รฎn presa scrisฤƒ cรขt ศ™i online. A รฎnceput sฤƒ lucreze รฎn presฤƒ la ziarul Azi, รฎn anul 1993, รฎn perioada รฎn care era รฎncฤƒ student. Ulterior a lucrat la Adevฤƒrul, Gรขndul ศ™i Green Report. La โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, Mihai Diac lucreazฤƒ din anul 2015. รŽn paralel cu activitatea jurnalisticฤƒ, Mihai Diac ศ™i-a completat ศ™i pregฤƒtirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Naศ›ional de Apฤƒrare ศ™i cursul de pregฤƒtire a jurnaliศ™tilor pentru zone de rฤƒzboi. Printre acศ›iunile sale de documentare jurnalisticฤƒ s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman ศ™i al fregatei romรขneศ™ti Regina Maria, precum ศ™i cele din Afganistan, Irak, Transnistria ศ™i Georgia.
Cele mai citite

Exporturile alimentare rฤƒmรขn o provocare: Doar 8 companii din industrie au intrat รฎn top 500

Industria alimentarฤƒ din Romรขnia, deศ™i รฎn creศ™tere รฎn ultimii ani, nu reuศ™eศ™te sฤƒ acopere รฎntregul necesar de consum intern ศ™i are o prezenศ›ฤƒ modestฤƒ...

Tsitsipas ia o decizie dureroasฤƒ dupฤƒ eliminarea de la US Open: Anunศ›ul emoศ›ionant fฤƒcut de grec

Stefanos Tsitsipas se retrage de la Cupa Davis din cauza unei accidentฤƒri. Stefanos Tsitsipas a avut un turneu dezamฤƒgitor la US Open, fiind eliminat รฎn...

Madrid ia mฤƒsuri รฎn privinศ›a trotinetelor electrice

Primฤƒria din Madrid a decis sฤƒ interzicฤƒ circulaศ›ia trotinetelor electrice de รฎnchiriat, invocรขnd problemele legate de siguranศ›a pietonilor. Primฤƒria din Madrid a decis sฤƒ interzicฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ