25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportPonta, ATAC la adresa preşedintelui: Referendumul lui Băsescu este un nou SCANDAL....

Ponta, ATAC la adresa preşedintelui: Referendumul lui Băsescu este un nou SCANDAL. NU ne interesează

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, cu privire la demararea de către preşedinte  a procedurii de convocare a unui referendum pe tema Parlamentului unicameral şi a restrângerii numărului de parlamentari la 300, că iniţiativa acestuia nu reprezintă decât un nou scandal.

”Aventurile lui Traian Băsescu nu ne interesează (…). Referendumul lui Băsescu este un nou scandal. Rămânem pe poziţiii”, a subliniat Victor Ponta.

” E dreptul preşedintelui să facă câte referendumuri doreşte (…). Noi avem nişte obligaţii de care trebuie să ne ţinem”, a mai spus premierul.

Citeşte şi Băsescu aruncă bomba în Parlament: Al doilea referendum pentru unicameral şi 300 de aleşi

În ceea ce priveşte un posibil eşec al referendumului iniţiat de preşedinte, Victor Ponta a afirmat: ”şi dacă nu sunt 50% din oameni la vot,  o sa tai din bugetul preşedintelui banii pentru referendum?”.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a declanşat procedura unui nou referendum pentru modificarea structurii Parlamentului. Preşedintele a amintit că la referendumul din 2009, românii au votat Parlament unicameral, cu 300 de membri, iar această decizie a poporului trebuie respectată în noua Constituţie.

Citeşte şi Traian Băsescu: Am declanşat procedura unui nou referendum pe tema modificării structurii Parlamentului

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Erdogan vrea să se întâlnească cu Bashar al-Assad la ONU

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut să se întâlnească cu omologul său sirian Bashar al-Assad la New York, în marja Adunării Generale a...

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...
Ultima oră
Pe aceeași temă