Noi tensiuni au apărut între PSD şi PNL, în contextul în care preşedintele liberal al Consiliului Judeţean Cluj a refuzat demiterea noului manager.
Unul dintre cele mai prestigioase titluri de odinioară ale presei româneşti din Transilvania, revista Tribuna din Cluj, a ajuns într-o situaţie de plâns. La conducerea revistei s-au perindat manageri fără inspiraţie, unii de extracţie bolşevică, ce au transformat această revistă într-un fel de foaie fără public, fără direcţie şi fără viziune. În ciuda crezei economice, care a măturat de pe piaţă publicaţii mult mai profesionist editate, Tribuna a reuşit să supravieţuiască cu ajutorul subvenţiilor plătite de Consiliul Judeţean Cluj. De-a lungul ultimilor ani, prestigiul intelectual al revistei a fost salvat mai mult de colaboratorii externi, între care se numărau mulţi intelectuali reputaţi. Revista a intrat de multă vreme în declin, iar unele dintre textele publicate, care erau scrise de unii redactori fără inspiraţie, motivaţi uneori doar de frustrări personale, au fost completate de un management extrem de conservator, demn de epoca Nicolae Ceauşescu, în perioada în care revista a fost condusă de Ioan Maxim Danciu, urmat de un stil de conducere aberant, instituit de noul manager numit pe criterii politice, Mircea Arman. Acesta a generat o situaţia kafkiană, în care redactorii pot să facă teren doar cu bilet de voie, de parcă a se documenta la o lansare de carte sau la un vernisaj ar echivala cu chiulul la cârciumă. Redactorii au organizat un protest pe holurile revistei, iar Mircea Arman a reacţionat prin concedierea, ”din motive administrative”, a celor mai vehemenţi trei contestatari ai săi. El a invocat o hotărâre de Consiliu Judeţean referitoare la reducerea schemei de personal. De asemenea, Mircea Arman i-a îndepărtat din rândul celor care publicau în Tribuna pe unii dintre cei mai valoroşi intelectuali clujeni, precum academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai.
PSD intră în arenă
După mai multe săptămâni de conflict, liderii PSD Cluj au luat atitudine deschisă împotriva aliatului lor din USL, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Preşedintele PSD Cluj-Napoca, subsecretarul de stat Mircea Jorj, i-a trimis o scrisoare deschisă lui Horea Uioreanu. ”Revista Tribuna de la Cluj a fost înfiinţată în anul 1884 la Sibiu de către Ioan Slavici. Scopul ei de la începuturi şi până în contemporaneitate a fost promovarea valorilor transilvane în contextul culturii româneşti, recuperarea diasporei prin textele publicate, încurajarea tinerilor talentaţi şi sprijinirea interculturalităţii în paginile dedicate scriitorilor germani şi maghiari din România. (…) V-am făcut acest preambul domnule Preşedinte pentru că din interviul acordat ziarului Adevărul în legătură cu scandalul provocat de către domnul Mircea Arman aţi spus, citez: „Între Aeroport, Groapa de gunoi şi Tetarom, când să fi rezolvat şi această problemă”, se pare că nu aşi (sic!) înţeles prea bine despre ce e vorba, că nu aţi cântărit prea bine priorităţile”, afirmă Mircea Jorj.
Jorj acuză insultele lui Arman
”Domnul Arman, a instaurat o stare de teroare în redacţia Tribunei, a dat afară trei redactori din patru: Ştefan Manasia, Claudiu Groza şi Ioan Pavel Azap, a insultat cu un limbaj incredibil pentru un intelectual, persoane marcante ale vieţii noastre culturale şi ceea ce este mai grav îndepărtează colaboratori importanţi ai revistei cum ar fi rectorul UBB academician Ioan Aurel Pop, Ion Vartic, Marta Petreu, Mircea Popa, Adrian Popescu, Ion Pop etc”, mai afirmă Mircea Jorj, care a negat că PSD l-ar mai susţine pe Mircea Arman.