22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialJefuiți cu metoda „Pomana“

Jefuiți cu metoda „Pomana“

 

Infractorii constănțeni aplică mai nou o nouă metodă de furt, pe care o putem supranumi “Pomana“. Două plângeri similare au fost depuse la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța. T. Gheorghe, de 92 ani, din Constanța, a reclamat faptul că, în ziua de 25.03.2016, în jurul orei 14.00, a primit în locuința sa  o femeie de aproximativ 70 de ani, care i-a declarat că a venit cu pomană și vrea să-i ofere suma de 100 de lei, dar că are doar o bancnotă de 200 lei, la care îi trebuie rest.

Bărbatul s-a dus în dormitor, de unde a adus suma de 100 lei. Femeia a luat bancnota de 200 de lei propusă pentru a fi schimbată, lăsându-i totodată bărbatului propria bancnotă de 100 lei. După plecarea femeii din locuință, bătrânul a constatat lipsa din dulapul din dormitor a 5.000 de lei. Semnalmentele autoarei sunt următoarele: vârstă aproximativ 70 de ani, înălțime 1,50 m, părul scurt, de culoare închisă tuns băiețește, slabă, îmbrăcată cu o jachetă de culoare albastră, o fustă de aceeași culoare. Al doilea caz este al lui S. Constantin, de 83 de ani, tot din municipiul Constanța.

Acesta a reclamat faptul că în ziua de 26.03.2016, în jurul orelor 9.30, soția lui a întâlnit pe scară o femeie necunoscută, care avea asupra sa produse alimentare și de curățenie și sub motivul că vrea să împartă de pomană, persoana necunoscută a fost invitată în casă. După o discuție de aproximativ 5-10 minute, persoana necunoscută a cerut voie la toaletă, după care a părăsit locuința. În jurul orelor 18.00, reclamantul a observat că din dormitor, dintr-un șifonier, îi lipsește suma de 16.600 euro și suma de 3.500 lei. Prejudiciul reclamat este de 77.300 lei. Semnalmentele femeii sunt: vârsta de aproximativ 30 de ani, ten alb, înălțime aproximativ 1,70 m, constituție atletică, ochi negri, fața ovală, îmbrăcată cu o bluză verde, vestă de lână gri, pantaloni vișinii.

Polițiștii vă recomandă

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Constanța recomandă încă o dată pe această cale cetățenilor, cu precădere celor de vârsta a treia, „să nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.) sau alte persoane necunoscute care vând produse sau doresc să vă ofere diferite bunuri și să nu furnizaţi necunoscuților informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini“. 

A primit în locuința sa  o femeie de aproximativ 70 de ani, care i-a declarat că a venit cu pomană și vrea să-i ofere suma de 100 de lei, dar că are doar o bancnotă de 200 lei, la care îi trebuie rest.

ATENȚIE

Victimele sunt bătrânii

Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, care se presupune că au bani şi rude care nu se află în proximitatea lor. Se mizează pe:

– incapacitatea de a evalua veridicitatea situaţiei;

– singurătatea persoanei (cu precădere persoanele de vârsta a III-a care trăiesc singure);

– empatia şi compasiunea ridicată a victimei;

– predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.

Cele mai citite

Incidente violente în timpul meciului Real Sociedad – Anderlecht, arbitrat de Marian Barbu!

Meciul din Europa League dintre Real Sociedad și Anderlecht, arbitrat de românul Marian Barbu, a fost marcat de incidente violente provocate de fanii belgieni,...

Suspendare drastică pentru fotbalistul care și-a mușcat adversarul de gât!

Atacantul Milutin Osmajic, de la Preston North End, a primit o suspendare de opt meciuri, după ce a mușcat de gât un adversar în...

VIDEO. Răzvan Exarhu, scandal cu un cetățean. „Cu ce drept mă filmezi?”

Răzvan Exarhu, cunoscut jurnalist și om de radio, a fost implicat recent într-un incident public care a atras atenția internauților. Totul a început când un...
Ultima oră
Pe aceeași temă