4.3 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăInternaționalSupereroii de import (II): Știați că există și o doamnă Terminator?

Supereroii de import (II): Știați că există și o doamnă Terminator?

Colindăm pe urmele personajelor dotate cu puteri magice, dar care nu s-au putut opune „clonării“ lor pe alte meridiane.

„Pembalasan ratu pantai selatan” (1989) sau, mai pe scurt, „Lady Terminator” este  o clonă nereușită a lui „Terminator”. Dublajul e atât de artificial și de sacadat, încât ai senzația că o centralistă de taxi se ceartă cu vocea care te anunță la metrou că se închid ușile.

Intriga? Regina Mării Sudului a blestemat un individ, iar strănepoata respectivului a moștenit blestemul: devine un cyborg, care – nu se știe cum, nu se știe de ce – urmărește o cântăreață, încercând s-o omoare. Scenele n-au însă prea multe legături între ele: pe ecran se succed urmăriri, împușcături, sute de oameni sunt secerați cu mitralierele, sângele curge în valuri, elicoptere și mașini explodează, manechine sunt dezmembrate. Urmând tema filmului – „She mates… then she terminates” -, doamna în cauză se împreunează cu diverși cetățeni, punkiști, vagabonzi, ospătari, până ce respectivii mor din cauze obscure, stropiți cu sânge. Ea, a naibii, nu poate fi răpusă nici de glonț, nici de foc, nici de bazooka, nici de taxe, nici de curentul electric.

Nici unul dintre actori n-a mai apărut vreodată într-un alt film; nici măcar actrița din rolul principal, care a avut în această peliculă dublă încadrare, asigurând și machiajul.

Batman și Robin turci

În filmul „Yarasa adam – Bedmen” din 1973 avem chiar doi supereroi la preț de unul. Timp de ceva mai mult de o oră, „Bedmen” și „Bedrobin” luptă împotriva unor mustăcioși care urmăresc îndelung fete pe străzi și prin parcuri. Uneori, în scenele filmate în interior, respectivele cadâne dansează topless, de amorul respectivei arte, până ce eroii apar, făcând tumbe în costumele lor supraelastice, să le salveze. Alteori, imaginea se albește într-o asemenea măsură, încât nu se mai distinge nimic pe ecran, ceea ce nu e o pierdere chiar atât de mare. La sfârșit, „Bedmen” îi cere lui „Bedrobin” s-o șteargă, pentru a rămâne el singur cu fata topless peste pieptul căreia, brusc cuprins de pudoare, regizorul trage o bandă neagră.

King Kong de Coreea

A*P*E (1976) a costat doar 23.000 de dolari. Un om îmbrăcat în costum de gorilă – uneori, tipului i se văd brațele “originale” – se bate cu un rechin de cauciuc și distruge case de carton. Stângăcii delicioase sunt la tot pasul. Printre oamenii care, chipurile!, fug îngroziți se văd și unii care râd. În spatele pompierilor care aleargă la intervenție se zăresc cetățeni care-și fac liniștiți cumpărăturile. Un omagiu subtil adus lui Darwin.

Un Terminator indian

La data realizării filmului (2010), interpretul principal, Rajinikanth, avea 61 de ani. „Enthiran” (Robotul) nu e doar filmul tamil cu cele mai mari încasări din istorie, dar și pelicula indiană cu cel mai mare buget din toate timpurile – aproximativ 40 milioane de dolari americani. Tratează povestea unui android, numit Chitti, care se îndrăgostește de viitoarea mireasă a creatorului său. Nimic nu-i stă în cale robotului care, bineînțeles, poate să cânte și să danseze, dar și să moșească un copil. Specialiștii în efecte speciale indieni chiar au făcut treabă bună, dar luptele sunt de-o stupizenie magnifică. Eroul, îmbrăcat într-un costum de culoarea bronzului de sobe, stă între două camioane în mers – cam ca Van Damme în celebra reclamă -, pe care le răsucește ușor, ca pe mașinuțe, punându-le de-a curmezișul șoselei.

Pentru partea a doua care va apărea în 2017, Arnold Schwarzenegger e anunțat ca făcând parte din distribuție, alături de Rajinikanth.   

 

Cele mai citite

Interes major pentru Autostrada Litoralului: 11 companii în competiție pentru contractul de miliarde

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat că lucrările vor fi realizate la standarde europene, proiectul fiind finanțat din fonduri europene și de la bugetul...

Mesaj emoționant al Regelui Charles: Exemplul lui Isus este atemporal: să intrăm în lumea celor care suferă

Regele Charles a transmis un mesaj emoționant de Crăciun în care a pus accent pe solidaritate, compasiune și speranță, în fața suferințelor și provocărilor...

Raport ASF: Piața asigurărilor din România a crescut cu 11% în primele nouă luni din 2024

Valoarea totală a indemnizațiilor brute plătite s-a ridicat la 8 miliarde lei, din care 82% au fost aferente asigurărilor generale Volumul total al activității de...
Ultima oră
Pe aceeași temă