20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial“Fundaţia” lui Traian Băsescu a prins viaţă şi la Cluj

“Fundaţia” lui Traian Băsescu a prins viaţă şi la Cluj

Trei dintre consilierii preşedintelui României au lansat a treia filială din ţară a Fundaţiei “Mişcarea Populară”, viitoarea destinaţie a acestuia după terminarea mandatului de şef de stat.

Preşedintele României, Traian Băsescu, îşi pregăteşte intens viitorul teren de activitate după terminarea mandatului de la Cotroceni. Fundaţia “Mişcarea Populară”, organizaţia în care acesta şi-a anunţat intenţia de a se retrage la finalul anului următor, prinde tot mai mult contur în teritoriu. Trei dintre actualii consilieri prezidenţiali, Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu şi Sebastian Lăzăroiu au lansat, la Cluj, a treia filială din ţară din cele “10-15” care ar urma să existe în România. Astfel, după Constanţa şi Slatina, în weekend-ul trecut a venit rândul capitalei Transilvaniei să cunoască rolul şi obiectivele acestei fundaţii.

“Vrem să ne constituim în soluţii pentru problemele reale ale oamenilor. Deja avem peste 6.000 de înscrişi, avem peste 1.000 de propuneri de programe, din care cel puţin 700 dintre ele sunt lucruri extrem de bine gândite, iar până la vacanţa de vară vrem să deschidem toate filialele din ţară. Obiectivul nostru este creşterea gradului de încredere între români şi între români şi instituţiile statului. Vom merge în toată ţara pentru a colecta idei, propuneri, pentru a-i ajuta pe oameni să dezvolte o cultură civică pentru România”, a declarat Daniel Funeriu.

Alături de cei trei consilieri prezidenţiali a fost prezent la Cluj şi preşedintele Fundaţiei “Mişcarea Populară, Marian Preda, cel care a anunţat că în oraşul de pe Someş există aproximativ 200 de aderenţi la această organizaţie, iar în maxim 10 zile va fi desemnată şi conducerea filialei. “Odată constituite filialele judeţene, vom lansa un program de dezbateri publice pe marile teme ale României care ne interesează şi pe care populaţia nu este suficient consultată. La câteva dintre acestea va participa şi preşedintele Traian Băsescu”, a spus şi liderul acestei fundaţii.

Atac la USL

Lansarea filialei de la Cluj a fost un bun prilej pentru doi dintre cei trei consilieri prezidenţiali de a ataca şi actuala guvernare USL, într-o săptămână în care Opoziţia a făcut acelaşi lucru cu prilejul împlinirii unui an de activitate al Guvernul Ponta. Dacă Cristian Diaconescu a părăsit sala imediat după începerea conferinţei de presă, Daniel Funeriu şi Sebastian Lăzăroiu nu au menajat deloc actuala putere. “USL este expert în injectarea de neîncredere în populaţia României. USL doreşte ca cetăţenii să nu participe la procesul decizional din România şi, pentru a se ajunge la asta, au injectat ură, dezbinare, neîncredere. Scăderea pragului de validare a Referendumului, pe care ei îl vor, este contrar principiilor mişcării populare, care vrea contrariul”, a spus Funeriu, completat de Sebastian Lăzăroiu, care s-a referit şi la adoptarea noii Constituţii, acolo unde a punctat special dorinţa pe care o are Traian Băsescu. “USL îşi propune să schimbe fundamentele României, dar cu o treime din electorat, adică cel fidel. Dacă USL nu va introduce în noua Constituţie voinţa românilor exprimată în 2009, Parlament unicameral şi 300 de parlamentari, Fundaţia <<Mişcarea Populară>> va îndemna la boicot”, a declarat Lăzăroiu.

COMPONENŢĂ

Oamenii preşedintelui

Cei trei consilieri prezidenţiali ai lui Traian Băsescu au condus o serie de ministere atât în perioada în care Emil Boc a fost prim-ministru, dar şi înainte, când PSD se afla la guvernare. Dacă Sebastian Lăzăroiu a fost ministrul Muncii în 2011, iar Daniel Funeriu a îndeplinit funcţia de ministru al Educaţiei între 2009 şi 2012, Cristian Diaconescu a fost ministru de Justiţie în Guvernul Adrian Năstase. Mai apoi, el a condus şi Ministerul de Externe, atât în Guvernul Boc, dar şi în perioada în care premier era Mihai Răzvan Ungureanu.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...
Ultima oră
Pe aceeași temă