4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialUn fost angajat al CET IaลŸi a intrat รฎn greva foamei รฎn...

Un fost angajat al CET IaลŸi a intrat รฎn greva foamei รฎn faลฃa Primฤƒriei

Un fost angajat al CET IaลŸi a intrat în greva foamei, miercuri, în faลฃa sediului Primฤƒriei ieลŸene, pe motiv cฤƒ a fost amendat „pe nedrept” de poliลฃiลŸtii locali, dupฤƒ ce a participat la mai multe proteste împotriva municipalitฤƒลฃii, informeazฤƒ Mediafax.

Virgil Iordache, fost angajat al CET IaลŸi, a intrat în greva foamei, el acuzând în principal amenzile pe care le-a primit, dupฤƒ ce a participat la mai multe proteste, alฤƒturi de alลฃi colegi de la CET, cu scopul de a obลฃine salariile compensatorii promise în momentul disponibilizฤƒrii.

Bฤƒrbatul poartฤƒ o pancartฤƒ pe care scrie „Constituลฃia ลŸi legile ลฃฤƒrii sunt cฤƒlcate în picioare de poliลฃia politicฤƒ a primarului Gheorghe Nichita”.

CiteลŸte ลŸi Unul dintre greviลŸtii foamei de la Uzinele Sodice Govora, dus cu ambulanลฃa la spital

Virgil Iordache a afirmat cฤƒ a fost amendat de cinci ori ลŸi acuzฤƒ cฤƒ în IaลŸi „se pune pumnul în gurฤƒ” celor care protesteazฤƒ paลŸnic.

„Nu ni s-a rezolvat problema salariilor compensatorii, dar în schimb suntem amendaลฃi. Numai eu am primit cinci amenzi în valoare totalฤƒ de peste 4.000 de lei. Primarul Gheorghe Nichita crede cฤƒ dacฤƒ ne va teroriza, nu o sฤƒ ne mai spunem pฤƒsurile. Voi sta în greva foamei pânฤƒ când Nichita îmi va plฤƒti toate amenzile date pe nedrept”, a precizat fostul angajat al CET IaลŸi.

Totodatฤƒ, bฤƒrbatul reclamฤƒ falimentarea regiilor autonome din subordinea Primฤƒriei ieลŸene, precum ลŸi refuzul municipalitฤƒลฃii de a autoriza protestele foลŸtilor angajaลฃi ai centralei ieลŸene.

Ultima amendฤƒ primitฤƒ de Virgil Iordache, în valoare de 1.000 de lei, a fost datฤƒ pentru tulburarea ordinii ลŸi liniลŸtii publice, la Conferinลฃa judeลฃeanฤƒ a PSD IaลŸi, eveniment desfฤƒลŸurat în 30 martie.

CiteลŸte ลŸi GREVA FOAMEI la Uzinele Sodice Govora

În ziua respectivฤƒ, aproximativ 50 de foลŸti angajaลฃi ai CET, printre care ลŸi Virgil Iordache, s-au adunat în faลฃa clฤƒdirii unde avea loc reuniunea PSD, scandând „Jos mafia”, „RuลŸine, ruลŸine” ลŸi „Jos Nichita”.

Primarul PSD Gheorghe Nichita a intrat în clฤƒdire însoลฃit de vicepremierul Liviu Dragnea, fฤƒrฤƒ însฤƒ a sta de vorbฤƒ cu protestatarii. Ulterior, Gheorghe Nichita i-a acuzat pe foลŸtii angajaลฃi de la CET cฤƒ sunt manipulaลฃi politic, explicând cฤƒ aceลŸtia au primit o parte din bani.

Printre cei amendaลฃi de Poliลฃia Localฤƒ se numฤƒrฤƒ ลŸi un fost angajat al centralei ieลŸene, Iulian Luchian, care susลฃine cฤƒ în ziua Conferinลฃei judeลฃene a PSD nu a fost prezent la protestul colegilor sฤƒi.

O parte dintre protestele la care a participat bฤƒrbatul au fost avizate de Primฤƒria IaลŸi, altele nu.

Câteva sute de angajaลฃi ai CET IaลŸi au fost disponibilizaลฃi la începutul anului 2012, iar conducerea societฤƒลฃii, aflatฤƒ în subordinea primฤƒriei, le-a promis acordarea de salarii compensatorii.

Ulterior, ei au primit doar o parte din bani, în tranลŸe, conducerea CET invocând situaลฃia financiarฤƒ dificilฤƒ a unitฤƒลฃii.

Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ