Adriana Săftoiu, noul purtător de cuvânt al PDL, a explicat de ce Partidul Democrat Liberal nu poate reprezenta o opoziţie adevărată pentru guvernarea USL.
„Viziunea şi oameni de bun simţ care să se retragă un timp şi să facă o penitenţa tăcută”, a declarat Adriana Săftoiu într-un interviu acordat caleaeuropeana.ro.
Citeşte şi PDL: Blaga mută cu Săftoiu împotriva lui Udrea
„Probleme de comunicare au fost, fără îndoială. Orgolii sunt! Că macină, da! E un partid greu de refăcut. Nu mă păcălesc, nu se păcălesc, important e însă altceva: să poată fi ceea ce şi-au dorit şi nu au putut. Un partid pe picioare proprii şi care ia decizii, bune-rele, pentru că aşa gândesc ei, oamenii din interior, şi nu pentru că aşa li se dictează la telefon (…)
Cristi Preda, Sever Voinescu, Papahagi, Toader Paleologu, Monica Macovei sunt oameni la care nu aş renunţa niciodată, chiar dacă au tonuri uneori discordante în raport cu partidul. Un partid nu înseamnă doar pragmatism, ci şi ideologie, romantism, dezbatere. Poate că nu întotdeauna opiniile şi modul de exprimare au fost ideale şi prietenoase, dar nu construim pentru un şef de partid, ci pentru o naţiune. Eu nu m-aş lipsi de expertiza lor şi de spiritul lor critic. La care adaug că toţi avem nevoie şi de spirit autocritic”, a mărturisit dostul consilier prezidenţial.
Citeşte şi Săftoiu: Dacă Iliescu făcea Mişcarea Populară la Cotroceni, Băsescu s-ar fi legat cu lanţuri de gard
-Cand ati decis sa va inscrieti in PDL? Inainte de a fi propusa purtator de cuvant sau dupa? Cum comentati declaratiile celor care va acuza de traseism politic?
Despre reînscrierea în PDL, Adriana Săftoiu a povestit că nu a avut rezerve privind partidul, cât funcţia ce i se propunea: de purtător de cuvânt: „M-am decis greu pentru că şi eu cred, ca mulţi oameni, că e din ce în ce mai dificil să „îmblânzeşti” politicianul şi să îl faci responsabil. Nu există înainte sau după. Când mi s-a propus să reintru în PD (L) mi s-a propus şi funcţia chiar dacă am avut rezerve. Pentru că un partid nu se exprimă printr-o singură voce şi nici nu trebuie să fie aşa. Dar ar fi o discuţie prea lungă şi prea precisă despre statutul purtătorului de cuvânt. Traseism politic? Să ne lămurim. Am intrat în PNL la un an şi jumătate după ce plecasem de la Cotroceni. Am devenit membru PNL fiind cumva în vreo funcţie, am plecat de la opoziţie la putere? Nu cred. Am intrat în PDL fără să fi trecut de la PNL. Nu mai eram membru al nici unui partid. Ce înseamnă traseism politic? Înseamnă să te muţi la un partid în timpul unui mandat pe care l-ai câştigat în numele altui partid. Am făcut asta? Nu cred. Să treci de la opoziţie la putere, e cel mai mizerabil traseism. Nu există nici o dovadă că am făcut aşa ceva. Am ales cumva PNL sau PDL mutându-mă de la opoziţie la putere? Ar fi bine să folosim cu atenţie cuvintele. Altfel, aş bănui că un jurnalist care îşi schimbă publicaţia este un traseist-jurnalist”.
Întrebată când i-a văzut ultima dată pe Traian Băsescu sau pe Crin Antonescu, Adriana Săftoiu a spus că a trecut „foarte mult” timp de atunci: „Sunt ani aşa că nu pot face decât estimări. În primul caz, 2007, în al doilea caz, 2012”.
Citeşte şi Ce spune Adriana Săftoiu despre noua funcţie ocupată în PDL