18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Liberalii au rămas şi fără Justiţie, şi fără procurori

REVISTA PRESEI: Liberalii au rămas şi fără Justiţie, şi fără procurori

„Crin Antonescu, după scandalul din USL: ‘Domnul Ponta nu câştigă nimic decât dacă vrea Traian Băsescu'”, titrează Adevărul în ediţia de joi: „Liderul liberal Crin Antonescu a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, că Victor Ponta câştigă numai dacă vrea Traian Băsescu, iar dacă şeful statului nu dă curs acelor propuneri, prim-ministrul este într-o situaţie ‘delicată rău'”.

Din Cotidianul aflăm că „Senatorul Marian se autosuspendă temporar din PSD”: „În cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri, senatorul PSD Valer Marian a declarat că a luat decizia de a se autosuspenda temporar din PSD, cel puţin până la Congresul PSD din 19-20 aprilie, când va anunţa o decizie finală în acest sens. Motivul invocat a fost neluarea în considerare a scrisorii deschise adresate preşedintelui Traian Băsescu referitoare la persoana Laurei Codruţa Kovesi, care a fost propusă la şefia DNA, deşi nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru ocuparea postului de procuror şef”.

„Reducerea TVA la pâine nu aduce bani în buzunarele românilor, ci în ale lui Voiculescu”, potrivit Curentul: „Dacă aţi gândit vreodată că guvernul Ponta 2 se dă de ceasul morţii să reducă TVA la pâine la 9% pentru a scade preţul la cel mai consumat aliment din România, aţi luat ţeapă. Într-adevăr, membrii executivului lucrează intens la această schimbare importantă, dar nu pentru a lăsa mai mulţi bani în buzunarele românilor, ci pentru a aduce mai mulţi bani în buzunarele lui Dan Voiculescu, Felix pentru ‘prieteni’. Dezvăluirea a fost făcută de Cătălin Tolontan pe tolo.ro, unde se afirmă că decizia politică anunţată de ministrul Agriculturii, conservatorul Daniel Constantin , privind reducerea TVA la pâine la 9% ‘va favoriza economic o firmă care poartă numele lui Dan Voiculescu’. Este vorba de Smart Food, parte integrantă din Grupul Grivco”.

„Liberalii au rămas şi fără Justiţie, şi fără procurori”, constată Evenimentul zilei: „Tensiunile în USL au atins, miercuri, un moment de vârf, care s-a finalizat cu transferarea Ministerului Justiţiei de la PNL la PSD. Ultragiaţi, liberalii au refuzat să preia, la schimb, alt minister, iar Crin Antonescu a promis că va fi ‘vigilent’ cu aliaţii săi social-democraţi. Uniunea Social-Liberală a părut că se rupe, miercuri, după ce Victor Ponta a anunţat că a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA. Manevra premierului a luat prin surprindere opinia publică, întrucât marţi el anunţase că lasă această sarcină în mâinile viitorului ministru al Justiţiei, care trebuia să fie nominalizat de către PNL. Liberalii au reacţionat haotic: iniţial păreau decişi să-şi pună omul la Justiţie şi ameninţau că acesta va retrage propunerile trimise de premierul Ponta către CSM. Spre seară, Crin Antonescu a apărut resemnat în faţa camerelor de luat vederi şi a anunţat cedarea ministerului pe care, până acum o săptămână, îl conducea Mona Pivniceru. Premierul Victor Ponta a promis că va nominaliza un personaj apolitic la Justiţie”.

„Corpul uman dă frisoane corpului profesoral din România, după ce ministrul Educaţiei a spus că nu şi-ar lăsa copiii să vadă expoziţia THE HUMAN BODY”, scrie şi Gândul: „În săptămâna în care elevii pot face şcoală ‘altfel’ (adică activităţi educative în afara şcolii), o recomandare a ministrului Educaţiei a creat o furtună în cancelarii. Ministrul Pricopie s-a arătat îngrijorat de numărul mare de elevi care vor să facă şcoala altfel vizitând Muzeul Antipa, unde este găzduită în această perioadă o celebră expoziţie despre corpul uman.

‘Eu unul nu mi-aş lăsa copiii să vadă o astfel de expoziţie’, a fost mesajul pe care ministrul l-a transmis la ultima videoconferinţă cu inspectorii şcolari, argument suficient de puternic pentru unii dintre aceştia să transmită mai departe, către directorii de şcoli ‘interdicţia’ venită de sus. ‘Am transmis şcolilor, la recomandarea ministrului, să nu meargă la expoziţie. Nu cunosc expoziţia şi nici nu pot să vă spun de ce nu ar trebui să meargă acolo. Dar am decis să nu meargă’, ne-a comunicat Eufrosina Amza, inspector general adjunct în Călăraşi”.

Cele mai citite

Bilanțul inundațiilor din Polonia este unul dezastruos

Peste 18.000 de clădiri şi obiective de utilitate publică au fost avariate sau distruse de inundaţiile provocate de furtuna Boris în Polonia, conform primelor...

Economistul Eugen Rădulescu: Deficitul bugetar crește mult în prag de alegeri

Consilierul guvernatorului BNR atrage atenţia asupra derapajelor fiscale din anii electorali Eugen Rădulescu declară că, de anul viitor, deciziile luate în an electoral trebuie decontate. „De...

Febra aurului atinge temperaturi istorice

Metalul prețios a ajuns la cea mai ridicată cotă din istorie: 373 de lei pentru un gram de aur Aurul este considerat un metal sigur,...
Ultima oră
Pe aceeași temă