15.6 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSportPonta: Băsescu a făcut un compromis. A înţeles că nu-l propun pe...

Ponta: Băsescu a făcut un compromis. A înţeles că nu-l propun pe Morar la Parchet şi l-a numit la CCR

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu nu este „foarte fericit” cu faptul că Daniel Morar nu este procuror general, el arătând că şeful statului a făcut un compromis şi l-a numit pe acesta judecător la CCR pentru că a înţeles că nu e agreat de prim-ministru, potrivit Mediafax.

„Cedează şi domnul Băsescu, să ştiţi! Că nu cred că e foarte fericit că nu e domnul Morar procuror general. Asta e! A făcut şi domnul Băsescu un compromis”, a spus Ponta.

Întrebat dacă acest compromis viza tandemul Morar – în altă parte decât procuror general, iar Kovesi – la DNA, Ponta a precizat că el în mod sigur nu l-ar fi propus pe Morar la şefia DNA.

„În mod sigur nu l-aş fi propus pe Daniel Morar procuror general. Îi reproşez acţiunea din vară împotriva celor care au votat la referendum şi, da, cred că gestul preşedintelui de a-l numi la Curtea Constituţională a fost o înţelegere a faptului că nu l-aş numi niciodată şi a faptului că altfel rămâneam blocaţi practic cu numirile”, a adăugat Ponta.

El a spus că divergenţele actuale dintre el şi Crin Antonescu privind numirile procurorilor şefi se vor asemăna cu cele referitoare la semnarea pactului de coabitare cu Traian Băsescu, el manifestându-şi convingerea că se va putea trece peste acestea.

Ponta a mai spus că marţi, după discuţia cu CSM pe tema numirilor, va avea o discuţie telefonică şi cu preşedintele Traian Băsescu, pentru a se consulta şi cu şeful statului.

Cele mai citite

SUA vor trimite suplimentar trupe militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar "un număr mic" de efective militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile regionale în creştere, în plină escaladare...

Marile companii Tesla, Amazon și Meta subminează democrația

Unele dintre cele mai mari companii din lume au fost acuzate că subminează democrația din întreaga lume prin sprijinirea financiară a mișcărilor politice de...

Descoperire macabră în largul coastelor Senegalului: Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune

Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune în largul coastelor Senegalului, potrivit autorităților militare, transmite bbc.com.Marina a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă