Peste 1.300 de persoane din ţară şi din străinătate, printre care se numără lideri mondiali în domeniul investiţiilor, inovaţiei şi tehnologiei, s-au reunit la Cluj la cel mai mare eveniment din România dedicat tehnologiei – Techsylvania, informează Agerpres.
Evenimentul are două componente – un concurs şi o serie de conferinţe.
„Hackathon-ul este unul dintre singurele din România unde interesul este foarte prezent, s-au înscris peste 130 de persoane şi biletele le-am vândut foarte repede. Noi suntem singurul hackathon care este focusat pe werable şi connected devices. Asta înseamnă că noi aducem gadget-urile şi participanţii codează pe ele, adică fac aplicaţii în cele 24 de ore ale hackathon-ului pe device-urile pe care noi le oferim. Anul acesta avem drone, avem dispozitive de realitate virtuală, partenerii noştri de la HTC chiar au adus pentru prima dată în România HTC Vive, care este dispozitivul lor de realitate virtuală şi care se poate testa aici. Partenerii noştri de la Bitdefender au adus dispozitive IoT care se pot câştiga. Dacă participanţii doresc, ei pot să le găsească vulnerabilităţile şi pentru fiecare dispozitiv unde găsesc vulnerabilitatea respectivă acel dispozitiv se câştigă”, a declarat, pentru AGERPRES Oana Petruş, producătorul executiv al Techsylvania, Oana Petruş.
Concurenţii, pe care îi aşteaptă premii foarte atractive, sunt studenţi, programatori, dar şi persoane de peste 40 de ani pasionate de tehnologie, mulţi dintre ei fiind din străinătate.
„Luni şi marţi va fi conferinţa. În momentul de faţă avem peste 1.100 de participanţi la conferinţă; ca număr de participanţi e cea mai mare din România. Sunt nume foarte mari. Printre ei e Tim Draper, unul dintre cei mai mari investitori din Silicon Valley, miliardar, care a investit în Tesla, Hotmail, Skype. O să-l avem pe fondatorul Ubuntu, Mark Shuttleworth, care vine şi el pentru prima dată în România şi se adresează tuturor celor care sunt pasionaţi de Linux şi de Ubuntu”, a spus Oana Petruş.
Conferinţa se desfăşoară pe trei direcţii, o parte de idei, o parte de produse şi implementare şi una de fonduri şi investiţii.
Techsylvania se desfăşoară în perioada 21-24 mai, la Casa de cultură a studenţilor din Cluj-Napoca.