19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Traian Băsescu îşi ia mâna de pe Elena Udrea

REVISTA PRESEI: Traian Băsescu îşi ia mâna de pe Elena Udrea

„Teroriştii din SUA, înarmaţi cu gloanţe furate din Fabrica de armament Sadu. Liderul PC Gorj, şeful pazei din uzină, cercetat în acest caz”, titrează Adevărul în ediţia de miercuri: „Opt angajaţi ai Uzinei Mecanice Sadu au fost reţinuţi într-un caz sesizat acum un an de autorităţile americane, care au descoperit muniţie românească asupra unor terorişti din Statele Unite.

Doi angajaţi ai Uzinei Mecanice (UM) Sadu, din judeţul Gorj, unde se fabrică muniţie şi armament, au fost prinşi în flagrant luni seara, în timp ce încercau să vândă unor poliţişti sub acoperire 200 de cartuşe şi trei kilograme de mercur. Oamenii legii au efectuat percheziţii la domiciliul celor doi, dar şi la UM Sadu, unde au găsit mercur în fişetul unui dintre suspecţi”.

Curentul scrie că „Traian Băsescu îşi ia mâna de pe Elena Udrea”: „După ce a dat din mână către PDL în seara începutului sfârşitului său, celebra scenă a perdeluţei de la vilă, acum Băsescu îşi ia mâna şi de pe Elena Udrea, rămânând mai singur ca oricând în întreaga sa carieră politică. Cu două zile în urmă, într-o emisiune de seară la un post tv ce îndeplineşte funcţia delicată de purtător de cuvânt al unei aripi a SRI, Elena Udrea se transformase într-un fel de purtător de cuvânt al Fundaţiei Mişcarea Populară, anunţând publicul setos de panseurile sale memorabile faptul că Mişcarea Populară ‘e cu mulţi paşi înaintea PDL’. Vorbind ca un insider al viitoarei formaţiuni a lui Traian Băsescu, deşi n-a invitat-o nimeni să-şi asume această poziţie, Udrea a lăsat impresia pentru moment că este ceva pe acolo, vreo gânditoare a strategiei de lansare a Mişcării, vreo fondatoare, vreo membră”.

„Băsescu mută şi câştigă la Curte: 5-4. Cum reface garnitura Morar – Pivniceru – Dorneanu jocurile la CCR”, potrivit Evenimentul zilei: „Instalarea lui Daniel Morar judecător la Curtea Constituţională răstoarnă oficial, din 9 iunie, raportul de forţe în interior în defavoarea USL, pentru următorii trei ani. În noua formulă, numărul judecătorilor numiţi de mâna preşedintelui Traian Băsescu sau de Parlament pe filiera PDL va ajunge la cinci din nouă, numărul de voturi cu care s-au luat în ultimii ani cele mai sensibile decizii la Curte.

Cu toate că a numit doi din cei trei judecători care îşi încep mandatele în 2013, Mona Pivniceru cu sprijinul PNL şi Valer Dorneanu propus de PSD, USL pierde practic un loc prin plecarea lui Acsinte Gaspar, desemnat la Curtea Constituţională de Ion Iliescu în 2004″.

Cele mai citite

VIDEO. Botoșani – Gloria Buzău, meci cu 6 goluri! Cinci reușite după pauză

Meciul dintre FC Botoșani și Gloria Buzău, disputat în cadrul etapei a 10-a din Superliga, s-a încheiat cu un spectaculos 3-3, fiind unul dintre...

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...
Ultima oră
Pe aceeași temă