8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialFUM NEGRU pe coşul de la Vatican. Alegerea noului papă a eşuat...

FUM NEGRU pe coşul de la Vatican. Alegerea noului papă a eşuat din nou

Pe coşul de la Vatican a ieşit, miercuri, pentru a doua oară, fum negru, semn că cei 115 cardinali nu au reuşit să voteze în aşa fel încât să aleagă noul papă.

Astfel, votul va fi reluat după ce, şi marţi seară, tot fum negru a ieşit pe coşul Capelei Sixtine.

_ _ _ _

Conclavul pentru desemnarea viitorului papă a început, marţi, în Capela Sixtină de la Vatican, potrivit Mediafax.

Cei 115 cardinali electori au intrat în Capela Sixtină la ora 16.40 (17.40, ora României) şi vor rămâne în incinta catedralei până la desemnarea viitorului Suveran Pontif.

Imediat, va avea loc depunerea jurământului şi procedura „extra omnes”, formula prin care vor fi invitaţi afară cei care nu vor participa propriu-zis la procesul de vot.

Primul vot va avea loc astăzi, dar este puţin probabil să aibă drept rezultat desemnarea unui papă, din cauza disensiunilor. Pentru a fi ales papă, un candidat trebuie să primească două-treimi din voturi, adică 77.

Imediat după ora locală, 19.00 (20.00, ora României), atenţia se va îndrepta spre coşul Capelei Sixtine. Dacă fumul scos va fi de culoare albă înseamnă că a fost ales noul papă. Dacă va avea culoarea neagră, votul va continua miercuri.

Cele mai citite

Îmbrățișări limitate la 3 minute într-un aeroport din Noua Zeelandă

Pentru despărțiri cu îmbrățișări mai lungi, pasagerii sunt sfătuiți să folosească parcarea Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă a ajuns în centrul atenției cu un semn...

Marcel Ciolacu: Eu candidez la președinție, pentru că iubesc România

În următorii 5 ani putem fi a 10-a economie a Uniunii Europene, spune Marcel Ciolacu Proiectul de țară al PSD a fost lansat duminică, la...

Aterizare de urgență pe Aeroportul „Henri Coandă” a unui avion cu peste 200 de pasageri la bord

Reprezentanții aeroportului au anunțat că traficul aerian nu a suferit modificări, din cauza incidentului Aeronava aparţine companiei Wizz Air și a solicitat duminică, 20 octombrie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă