Pentru iubitorii de ciocolata, iata un desert perfect pentru o masa bogata.
Ingrediente
unt topit pentru uns
250g ciocolata neagra simpla
100g unt
6 albusuri de ou la temperatura camerei
branza Mascarpone pentru servit
frunze de menta pentru decor
6 inele metalice pentru copt
hartie pergament
Poti face si Budinca de ciocolata cu coniac
1/3 cana zahar pudra
½ lingurita scortisoara
2 oua
250 ml iaurt simplu
3 linguri faina
sare de lamaie
1 lingura suc de lamaie
Pentru servire:
125 ml frisca
Incearca si Eclere cu frisca si glazura de ciocolata
seminte de rodie
scortisoara
Mod de preparare
1. Puneti inelele pentru gatit intr-o tava, peste hartia de copt. Ungeti bine unt in interiorul inelelor, fara sa miscati inelele apoi puneti tava la frigider pentru ca untul sa se aseze.
2. Topiti ciocolata cu untul. Cu atentie, inglobati albusurile. Continuati sa amestecati cu atentie pana la omogenizare. Puneti apoi amestecul in inelele pentru gatit pana le umpleti si lasati-le la rece timp de 2 ore sau peste noapte.
3. Setati cuptorul la 200 grade C. Puneti tava in cuptor, pe raftul din mijloc timp de 6-10 minute.
Pe eCuisine.ro găseşti alte reţete savuroase precum Cheesecake cu prune