16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialÎnşelăciune cu falşi avocaţi, de după gratii

Înşelăciune cu falşi avocaţi, de după gratii

 Ieri dimineaţă, poliţiştii au descins la Penitenciarul Galaţi, dar şi în patru locuinţe din Galaţi şi Brăila, declanşând ancheta într-un caz de înşelăciune prin telefon, după ce mai multor persoane li s-au cerut bani de către indivizi ce pretindeau că sunt avocaţii unor rude apropiate acestora, rude care ar fi avut nevoie de bani după ce ar fi fost autorii unor accidente rutiere soldate cu decesele victimelor.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale  din cadrul IPJ Alba, cu sprijinul Serviciilor de Operaţiuni Speciale din Alba şi Galaţi şi al lucrătorilor de la poliţiile municipale din Galaţi şi Brăila, au efectuat şase percheziţii, dintre care patru domiciliare şi două la Penitenciarul Galaţi.

„În cauză, sunt efectuate cercetări faţă de patru persoane suspectate, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, două din Brăila, una din Galaţi şi o alta care se află încarcerată în Penitenciarul Galaţi, pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

Acestea sunt suspectate că, în perioada 23 ianuarie – 1 februarie, au înşelat sau au încercat să înşele, şapte persoane din judeţul Alba. Cei patru au pretins păgubiţilor, prin telefon, diverse sume de bani, sub pretextul că sunt avocaţii unei rude apropiate a victimelor, care a comis un accident rutier, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa. Astfel, falşii avocaţi au cerut persoanelor păgubite să depună bani într‑un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid, pentru presupusa reprezentare în faţa autorităţilor”, se spune într-un comunicat emis de IGPR. Prejudiciul creat păgubiţilor este de peste 19.500 de lei. 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă