20 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialCupa Davis, motiv de nemulţumire la Cluj

Cupa Davis, motiv de nemulţumire la Cluj

Faptul că Sala Sporturilor “Horia Demian” va fi din nou ocupată cu un meci de tenis nu le-a căzut prea bine echipelor clujene, care vor trebui să găsească alte soluţii timp de două săptămâni

Oficialii Federaţiei Române de Tenis au stabilit ca partida de Cupa Davis dintre România şi Olanda, ce contează pentru turul II al grupei I din zona Euro-Africană, să se joace în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca. 

Astfel, sala din oraşul ardelean va găzdui pentru a treia oară în mai puţin de şapte luni un meci de tenis al “tricolorilor” în Cupa Davis, după întâlnirile precedente cu Finlanda şi Danemarca, ambele încheiate cu victorie românească. Dacă autorităţile locale şi judeţene îşi freacă mâinile de bucurie pentru că vor vedea din nou numele Clujului pe harta sportului european, echipele care îşi desfăşoară antrenamentele şi meciurile în sala clujeană vor avea cel mai mult de suferit. În frunte cu formaţia de baschet masculin “U” Mobitelco, calificată în Final Four-ul Cupei României în acest sezon şi cea de handbal feminin “U” Jolidon, vicecampioană şi fostă participantă în Liga Campionilor, acestea se văd nevoite să găsească alte săli pentru a se antrena, dar şi alte oraşe pentru a juca partidele oficiale din campionat. 

Cum meciul din Cupa Davis se va disputa pe zgură, Sala Sporturilor “Horia Demian” ar urma să fie indisponibilă timp de două săptămâni. Baschetbaliştii au serioase motive să fie nemulţumiţi, mai ales că, prin vocea antrenorului Niksa Bavcevic, deja şi-au exprimat un punct de vedere în acest sens la meciul trecut de Cupa Davis de la începutul lunii februarie. Dacă atunci au fost deranjaţi de faptul că nu s-au putut antrena în condiţii normale înaintea derby-ului cu CSU Ploieşti, de data aceasta vor avea accesul interzis în Sala Sporturilor “Horia Demian” cu două săptămâni înainte de Final Four-ul Cupei României de la Timişoara. Preşedintele executiv, Mircea Cristescu, nu a putut fi contactat pentru a comenta această nouă situaţie.

“U” Jolidon îşi amână un meci

Nici oficialii de la “U” Jolidon nu sunt foarte încântaţi de organizarea unui nou meci de Cupa Davis şi recunosc că sunt puşi într-o situaţie deloc plăcută. “Bineînţeles că acest lucru ne afectează pregătirea, pentru că va fi sala ocupată. Vom încerca să găsim soluţii în alte oraşe, este şi întrerupt puţin campionatul la noi, dar vom încerca să amânăm meciul cu Craiova pentru a putea să-l jucăm, mai apoi, la Cluj. Sperăm ca parchetul să nu fie afectat, pentru că am înţeles că se va juca pe zgură”, a spus şi directorul sportiv al lui “U” Jolidon, Cosmin Sălăjan. 

În schimb, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Cluj, Constantin Răduţă, nu le plânge deloc de milă echipelor clujene şi consideră meciul dintre România şi Olanda mult mai important decât o simplă partidă de campionat, fie ea de baschet sau handbal. În acest sens, oficialul DJST a venit şi cu propunerea ca formaţiile clujene să-şi desfăşoare meciurile de pe teren propriu, dar şi antrenamentele, în alte săli din judeţ. “Eu ce să fac? Nu e sala mea, e a Ministerului Educaţiei, până la urmă este vorba şi de un interes naţional aici. Ele au de jucat două meciuri în acea perioadă. 

Există săli la Turda, la Dej, pentru antrenamente pot fi folosite şi terenurile de la şcolile din Cluj. Din câte am înţeles se va juca pe zgură, dar am primit asigurări că parchetul sălii nu va avea de suferit în urma meciului de tenis”, a spus directorul DJST Cluj.

Sprijin financiar

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, unul dintre principalii susţinători ai organizării unui nou meci de Cupa Davis la Cluj, a salutat, aşa cum era de aşteptat, decizia Federaţiei Române. Ba mai mult, oficialul judeţean s-a mândrit şi cu faptul că a reuşit să-i facă pe oamenii de afaceri clujeni să sprijine financiar organizarea acestui eveniment. „Le mulţumesc tuturor reprezentanţilor acestor companii de renume ale judeţului pentru că au contribuit la o reuşită pe care puţini o credeau posibilă, aceea a aducerii la Cluj, pentru a treia oară consecutiv, a unei competiţii sportive de o asemenea anvergură internaţională”, a declarat Uioreanu.

„Bineînţeles că acest lucru ne afectează pregătirea, pentru că va fi sala ocupată. Vom încerca să găsim soluţii în alte oraşe”, Cosmin Sălăjan, director sportiv „U” Jolidon Cluj.

 

 

 

 

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Charles Michel despre acțiunile Israelului: A se apăra nu înseamnă totuşi o pedeapsă colectivă

"Israelul are dreptul să existe" şi "să se apere", "a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă", a subliniat marţi preşedintele...

Cadouri care spun „te iubesc” fără cuvinte: idei creative și personalizate

Cadourile au un mod special de a spune lucruri pe care uneori cuvintele nu le pot exprima. De multe ori, un dar bine ales poate...

România rămâne printre țările cu cele mai accesibile credite ipotecare din UE

România continuă să se numere printre statele membre ale Uniunii Europene cu cele mai accesibile credite ipotecare, conform unui raport realizat de platforma Ipotecare.ro...
Ultima oră
Pe aceeași temă