23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialTu vezi GORILA care dansează? Ei bine, n-au văzut-o nici medicii. Ce...

Tu vezi GORILA care dansează? Ei bine, n-au văzut-o nici medicii. Ce CONSECINŢE poate avea experimentul asupra pacienţilor.

Un nou studiu realizat la spitalul Brigham din Boston, unul dintre cele mai bune spitale din SUA, arată că 83 dintre specialiştii radiologi nu au văzut gorila care dansează în imaginea de mai sus, deşi s-au uitat de mai multe ori la ea, potrivit Daily Mail.

În cadrul studiului, 24 de medici radiologi au primit imaginile realizate la computerul tomograf pentru cinci pacienţi cu cancer la plămâni. Scanurile primilor patru pacienţi erau curate, dar între cele 239 de imagini ale plămânilor ultimului pacient se aflau cinci imagini consecutive pe care fusese desenată o maimuţă care dansează.

Doar patru medici spun că au văzut gorila dansatoare.

„Cei mai mulţi s-au uitat fix la gorilă, pentru perioade mari de timp. Pur şi simplu nu au văzut-o,” spune coordonatorul studiului, Trafton Drew. Direcţia privirii participanţilor la studiu a fost monitorizată.

Citeşte şi TOP 10 cele mai mari IMPERII din istoria omenirii. Vă surprinde locul ocupat de Imperiul Roman?

Acesta trage un semnal de alarmă – „orbirea din lipsă de atenţie”, cum numeşte el fenomenul, ar putea face ca şi alte afecţiuni ale organelor studiate de medici să treacă neobservate.

Totuşi, cei mai mulţi dintre medicii participanţi la studiu au văzut nodulii canceroşi ai pacienţilor.

Pe de altă parte, o altă grupă de studiu, formată din oameni care nu au nici o legătură cu medicina, a avut o rată de succes de 0% – nici unul dintre subiecţi nu a văzut gorila care dansează. Şi cei mai mulţi nu au observat nici tumorile.

Vezi şi IMAGINI inedite şi incredibile: Cum arăta AFGANISTANUL înainte de RĂZBOI

Studiul lui Drew este inspirat din experimentul „gorilei invizibile”, care datează din 1999. Cercetătorii le-au cerut participanţilor la acel experiment să urmărească o înregistrare video cu un joc de baschet şi să numere pasele oamenilor îmbrăcaţi în alb.

La jumătatea clipului, în cadru apare un bărbat costumat în gorilă, care dansează printre jucătorii de baschet. Doar jumătate dintre participanţii la studiu au remarcat-o.

 

Cele mai citite

Chiriile din București ating noi maxime: Apartamentele cu două camere din Unirii-Victoriei costă aproape 600 de euro pe lună

Cele mai scumpe chirii din București pentru apartamentele cu două camere, construite înainte de anul 2000, se găsesc în zonele Unirii-Victoriei, unde prețurile ating...

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...

Comerțul suferă un recul: cifra de afaceri scade, pe fondul încetinirii consumului

Datele INS arată că evoluția generală a afacerilor din comerț a fost influențată pe mai multe segmente Datele Institutului Național de Statistică, publicate joi, arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă