22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialCălătorii printre plante şi rime la Cărtureşti - program de lectură interactivă...

Călătorii printre plante şi rime la Cărtureşti – program de lectură interactivă pentru copii de 4-10 ani

În lunile geroase care au mai rămas, în zilele de vineri, la ora 18.00, Asociaţia De dragul artei împreună cu Cărtureşti invită copii de 4-10 ani, la căldurică şi la joacă, adică la un program inedit de lectură interactivă şi joc: Călătorii printre plante şi rime. În mansarda librăriei Cărtureşti-Verona copiii se vor juca şi vor descoperi două cărţi atractive ale editurii Cartea Copiilor: Călătorie printre ierburi şi lumină şi Poezii din copilărie.

Înscrieri:

• Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: dragos@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor şi este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).

Taxă de participare:
o 30 lei/copil (părintele are acces gratuit)
o 50 lei/2 fraţi (părintele are acces gratuit)
o 70 lei/3 fraţi (părintele are acces gratuit)

Primul atelier, cel despre plante, va fi susţinut de autoarea cărţii, Iulia Iordan, educator muzeal, mămică şi bun partener de joacă creativă. Iulia pregăteşte jocuri despre ierburi, busuioc, cicoare şi alte plante obişnuite dar utile. Aduce cu ea miresme şi culori, caută împreună cu copiii nume de flori-fete, flori-culori, flori-veşminte şi desenează cu cei mici plante -ghicitori. Apoi le strecoară culoare în tulpină, pe frunze şi pe flori. Vă propunem aşadar în miez de iarnă, un program despre mirosuri de câmp şi culori de vară.

Dacă cei mici nu s-au jucat de-a poezia sau n-au învârtit rimele pe degete, sunt aşteptaţi să ţină în mâini o carte plină de vise colorate: Poezii din copilărie, pe numele ei. Cei mai mici dintre cititori vor căuta anotimpurile printre versuri şi culori, cei mai mijlocii vor pune în scenă momente din carte, iar cei mai măricei vor deveni ei înşişi nişte mici autori. La atelier se va trage cu ochiul spre tehnicile în care au lucrat ilustratorii cărţii şi se vor folosi şi de altele noi. Repede, să prindem acceleratul! Ne va plimba prin ţinutul poeziei.

Programele au drept scop încurajarea lecturii fie că este prin ochi de părinte, fie că este prin ochi şi minte de copil, cititul de dragul cititului şi de dragul lumii din jur, pentru că natura şi versurile sunt două mijloace de a te cunoaşte mai bine şi a înţelege lumea mai profund.

Structura programelor:
• vineri, 18 ianuarie, ora 18.00 – Călătorie printre ierburi si lumină -pentru copii de 4-6 ani, cu Iulia Iordan
• vineri, 25 ianuarie, ora 18.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 4-6 ani, cu Ana Maistru
• vineri, 1 februarie, ora 18.00 – Călătorie printre ierburi si lumină – pentru copii de 6-8 ani, cu Iulia Iordan
• vineri, 8 februarie, ora 18.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 6-8 ani, cu Ana Maistru
• vineri, 15 februarie, ora 18.00 – Călătorie printre ierburi si lumină – pentru copii de 8-10 ani, cu Iulia Iordan
• vineri, 22 februarie, ora 18.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 8-10 ani, cu Ana Maistru

Cele mai citite

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Studentă cazată în regie, mușcată de ploșnițe. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, a publicat imagini pe contul său de Facebook cu o studentă cazată la un cămin...

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordăm o atenție deosebită oportunităților economice din spațiul francofon

Una dintre prioritățile majore ale Francofoniei o reprezintă educația și formarea tinerilor, a declarat președintele Iohannis la Paris Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă