22.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialโ€žRomรขni pentru o lumeโ€, un nou proiect cultural al Fundaลฃiei Sergiu Celibidache

โ€žRomรขni pentru o lumeโ€, un nou proiect cultural al Fundaลฃiei Sergiu Celibidache

„Români pentru o lume” reprezintฤƒ o reacลฃie a unui grup de oameni tineri la aparenta indiferenลฃฤƒ a societฤƒลฃii faลฃฤƒ de valorile României din trecut ลŸi din prezent, care de fapt definesc naลฃiunea noastrฤƒ.

Dorim sฤƒ trฤƒim mândri de rฤƒdฤƒcinile noastre, sฤƒ învฤƒลฃฤƒm de unde am plecat astfel încât sฤƒ putem construi un alt viitor pentru noi ลŸi generaลฃiile urmฤƒtoare.

Dorim sฤƒ construim o altfel de Românie, o ลฃarฤƒ unde avem alternative de modele.

Dorim sฤƒ ne schimbฤƒm obiceiurile ลŸi în afara ลฃฤƒrii ลŸi sฤƒ spunem cu mândrie cฤƒ suntem români.

Avem mai mult viitor decât trecut ลŸi dorim sฤƒ ni-l protejฤƒm, dorim sฤƒ ni-l construim într-un mod frumos.

Nu trฤƒim ancoraลฃi în trecut, dar am înลฃeles cฤƒ seva noastrฤƒ vine de la valori insuficient promovate precum Emil Cioran, George Enescu, Mircea Eliade, Edward G. Robinson, Sergiu Celibidache, Jean Negulesco, Nicolae Grigorescu, etc..

Suntem mândri cฤƒ avem un Marcel IureลŸ, o „micuลฃa Picasso”, cum a fost numitฤƒ Alexandra Nechita, un Alex Rotaru, o Dorotheea Petre, o Ada Condeescu, un Vladimir Cosma ลŸi mulลฃi alลฃii care au schimbat faลฃa României atât în ลฃarฤƒ cât ลŸi în afara ei.

Suntem mândri cฤƒ ei au impresionat milioane de oameni, prin prisma domeniului în care activeazฤƒ, ลŸi care s-au hrฤƒnit ลŸi se hrฤƒnesc cu seva ลฃฤƒrii din care au plecat .

Dorim sฤƒ dฤƒm o ลŸansฤƒ ลŸi altor oameni sฤƒ îลŸi urmeze visul ลŸi sฤƒ aibฤƒ acces la o educaลฃie care le va da aripi ca sฤƒ devinฤƒ poate urmฤƒtorii BrâncuลŸi sau Celibidache.

Dorim sฤƒ ne oferim nouฤƒ înลŸine ลŸi alte valori ลŸi motive de mândrie cฤƒ suntem români.

Cu pasiune, idealism ลŸi entusiazm vฤƒ prezentฤƒm România în viziunea noastrฤƒ, în viziunea Fundaลฃiei Sergiu Celibidache!

Campania se desfฤƒลŸoarฤƒ online, la adresa www.romanipentruolume.ro ลŸi pe pagina de Facebook, unde puteลฃi gฤƒsi mai multe detalii despre acest nou proiect cultural al Fundaลฃiei Sergiu Celibidache.

Cele mai citite

Maศ™inฤƒ lovitฤƒ de tren รฎn Argeศ™. ศ˜oferul a scฤƒpat cu viaศ›ฤƒ

Un bฤƒrbat de 51 de ani a fost implicat รฎntr-un accident grav รฎntr-o comunฤƒ din judeศ›ul Argeศ™, dupฤƒ ce maศ™ina sa a fost lovitฤƒ...

Studentฤƒ cazatฤƒ รฎn regie, muศ™catฤƒ de ploศ™niศ›e. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul ศ™ef al Gฤƒrzii Naศ›ionale de Mediu, a publicat imagini pe contul sฤƒu de Facebook cu o studentฤƒ cazatฤƒ la un cฤƒmin...

Cod portocaliu ศ™i risc de viituri pe mai multe bazine hidrografice

Din aceastฤƒ searฤƒ, de la ora 18:00 ศ™i pรขnฤƒ luni, la ora 10:00, este cod portocaliu pe rรขuri din bazinele Siret ลŸi Prutย  Hidrologii anunลฃฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ