17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialAMBIENTE sau l'art de vivre

AMBIENTE sau l’art de vivre

Desigur, ne interesează tendinţele iar un preview al celui mai mare târg de bunuri de larg consum legate de universul rezidenţial, AMBIENTE, care se va desfăşura la Frankfurt în perioada 15-19 februarie este fără îndoială un prilej excelent să aplicăm aceste tendinţe chiar la decoraţiunile de sărbători şi, de ce nu, să ne obişnuim din timp cu ideile noi.

Ovizită la actuala ediţie a târgului va fi în mod cert energizantă, mai ales că se anunţă  un succes, atât în ceea ce priveşte participarea companiilor, numărul de vizitatori şi designerii prezenţi, cât şi prin faptul de necontestat că trasează tendinţele şi moda pe anul viitor în domeniul home&deco.

Aşa cum declară organizatorii, deşi ne aflăm în plină perioadă de criză, ediţia din 2013 a târgului, va depăşi sub toate aspectele pe cele anterioare, demonstrând în mod evident interesul uriaş al consumatorilor pentru obiecte, decoraţiuni şi accesorii pentru casă. Astfel, viitorul prezintă un plus de optimism, acest lucru reieşind şi din tendinţele prefigurate cu această ocazie şi definite prin interioare mai colorate, mai destines, cu accent pe stilul de viaţă şi soluţii creative.

4.500 de expozanţi din 87 de ţări (un incredibil grad de internaţionalizare) şi 330.000 mp de spaţiu expoziţional sunt fapte care vorbesc de la sine despre dimensiunile târgului viitor, fiind aşteptaţi peste 140.000 de vizitatori din 160 de ţări. Living, dining, giving sunt în continuare pilonii reprezentativi ai târgului  demonstrând în acelaşi timp înclinaţia clară spre lifestyle şi spre obiecte de calitate. De la tacâmuri şi veselă la pernuţe, lumânări şi porţelan avem nevoie în traiul de zi cu zi de o multitudine de lucruri şi obiecte care ne fac viaţa mai uşoară şi mai comodă, important fiind şi cum acestea se integrează din punct de vedere estetic în ambientul locuinţei. Cererea sporită către soluţii creative se manifestă în noua secţiune „Solutions”.

Tot mai multe obiecte pentru casă şi decoraţiuni reprezintă idei bune pentru cadouri. Fie că reprezintă o podoabă sau un accesoriu, acestea energizează şi transmit sentimente. Multe dintre propunerile de cadouri sunt podoabe sau accesorii vestimentare.

Interioarele colorate şi destinse, culorile estivale, materialele textile naturale, suprafeţele mate, modelele în dungi, inspiraţia etnică, mobilierul multifuncţional, broderiile, inovaţia şi calitatea sunt câteva dintre tendinţele care se prefigurează.

Tendinţe

Experţii consultanţi în tendinţe pentru AMBIENTE, biroul bora.herke.palmisano prevăd 4 trenduri corespunzătoare diferitelor stiluri de viaţă în anul viitor. În cazul „Câmpului înflorit”, tema principală este romantismul, caracterizat în principal prin culori pastelate. „Clasic Ground” se referă la stilul de viaţă urban şi elegant care crează o atmosferă confortabilă, caracterizat prin utilizarea tradiţionalului. „Eccentric” înseamnă extravaganţă iar „Contraste” la diferenţele dintre texturile seci, poroase, pe de o parte, şi cele lucioase, tip glossy, pe de alta.  

Cele mai citite

Copil în vârstă de patru ani, snopit în bătaie de un vecin. Micuțul a ajuns în stare gravă la spital

Un copil de patru ani, din municipiul Adjud, a ajuns la spital în stare gravă, marţi, după ce a fost bătut de un bărbat...

Raluca Turcan spune că nu s-a discutat despre candidatura independentă a lui Iohannis pe listele PNL

Vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că în partid nu s-a discutat despre candidatura independentă, pe lista PNL, a președintelui României, Klaus Iohannis....

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă