33.3 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 3 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialNicolae Matei: โ€žViaลฃa mea ลŸi cea a familiei mele sunt รฎn pericol"

Nicolae Matei: โ€žViaลฃa mea ลŸi cea a familiei mele sunt รฎn pericol”

Primarul din Nฤƒvodari afirmฤƒ, într-o scrisoare trimisฤƒ de dupฤƒ gratii, cฤƒ este ameninลฃat încฤƒ din anul 2010 ลŸi i se cere sฤƒ „predea oraลŸul”.

 

Arestat din 15 noiembrie, primarul din Nฤƒvodari, Nicolae Matei, a transmis de Crฤƒciun un mesaj teribil de dupฤƒ gratii. Acesta spune cฤƒ adevฤƒrata mizฤƒ a încarcerฤƒrii sale este controlul oraลŸului Nฤƒvodari ลŸi al unor proiecte europene de circa 50 de milioane de euro. „Pentru o presupusฤƒ faptฤƒ de dare de mitฤƒ cฤƒtre fostul ลŸef al poliลฃiei Constanลฃa, am fost ridicat de pe stradฤƒ ca ultimul tâlhar, programat pentru un anumit complet de judecatฤƒ ลŸi arestat preventiv, pânฤƒ în momentul de faลฃฤƒ fiind considerat pericol public la fel ca cei care sunt cercetaลฃi pentru omor ลŸi fapte de violenลฃฤƒ. La mine prezumลฃia de nevinovฤƒลฃie nu e valabilฤƒ”, a spus Matei.

Acesta a descris ลŸi condiลฃiile în care a fost reลฃinut: „Am fost ลฃinut în aceeaลŸi boxฤƒ ลŸi legat de mâini cu acel criminal care a violat ลŸi a omorât o prostituatฤƒ în pฤƒdurea Floreasca dându-i cu ciocanul în cap. Când m-au adus de la BucureลŸti la Constanลฃa, încฤƒtuลŸat, jumฤƒtate din drum am mers cu turela deschisฤƒ, deลŸi afarฤƒ ningea ลŸi era ger groaznic. Plimbat dintr-un arest în altul, am trecut prin situaลฃii inimaginabile, în celule la subsol, unde nu se închidea geamul, fiind nevoit sฤƒ-mi pun propriul prosop sฤƒ nu intre zฤƒpadฤƒ în patul de fier ลŸi fฤƒrฤƒ lenjerie, având doar lucrurile cu care m-au luat de pe stradฤƒ, familiei fiindu-i permis sฤƒ-mi aducฤƒ ceva abia dupฤƒ trei zile.

În celulฤƒ, ลŸobolanii altoiลฃi din canalizare, prin WC-ul turcesc intrau sฤƒ caute mâncare iar de muลŸcฤƒturile ploลŸniลฃelor nu poลฃi scฤƒpa noaptea în somn. DeลŸi fiind sub tratament pentru pancreas, am fost anchetat ลŸi pâna la ora trei în noapte de la zece dimineaลฃa. Cฤƒ, de, dosarul meu trebuia sฤƒ ajungฤƒ musai într-o anumitฤƒ zi la Constanลฃa ลŸi la un anumit judecฤƒtor care aproape cฤƒ m-a ลŸi condamnat, antepronunลฃându-se, prin încheierile fฤƒcute chiar înainte de primul termen de judecatฤƒ care este 23 ianuarie 2013″, se aratฤƒ în scrisoare.

Care este miza

Nicolae Matei spune cฤƒ se urmฤƒreลŸte judecarea sa în stare de arest preventiv ลŸi condamnarea sa într-un termen scurt. „Deja grupul de interese care vrea musai sฤƒ punฤƒ mâna pe oraลŸul Nฤƒvodari îลŸi are oamenii pregฤƒtiลฃi. Complicii, în public îmi plâng situaลฃia iar în realitate îmi cântฤƒ prohodul ลŸi pregฤƒtesc înlocuitori slugarnici. Vor sฤƒ construiascฤƒ centrul de deลŸeuri industriale periculoase, vor sฤƒ mute graniลฃa dintre Nฤƒvodari ลŸi Mamaia, sฤƒ acapareze o bunฤƒ parte de litoral, vor ei tabฤƒra de copii, vor ca la marginea oraลŸului spre Sibioara sฤƒ ia terenul oraลŸului pentru o mare carierฤƒ de piatrฤƒ care sฤƒ distrugฤƒ strฤƒzile ลŸi sฤƒ crape casele în drumul camioanelor gigant spre port. Vor portul Midia ลŸi Nฤƒvodariul sฤƒ rฤƒmânฤƒ cu trei la sutฤƒ din acลฃiuni, vor sฤƒ controleze toate proiectele europene în valoare de peste 50 de milioane euro, la care eu ลŸi echipa mea am muncit 4 ani. ลži mฤƒ refer aici la cantina socialฤƒ, la centrul de afaceri, la drumul pe patru benzi între Nฤƒvodari ลŸi Mamaia, la centrul de agrement Aqualand, la drumul pe patru benzi între Nฤƒvodari ลŸi Ovidiu, la promenada de pe malul mฤƒrii, la ecologizarea lacului TaลŸaul ลŸi un nou parc în Nฤƒvodari”, a afirmat primarul din Nฤƒvodari.

Ameninลฃat din 2010

„Îmi atacฤƒ familia ลŸi apropiaลฃii ลŸi mi-au pus sechestru pe absolut toate bunurile personale ลŸi ale celor douฤƒ firme ale mele. Mi-au ridicat maลŸina din faลฃa copiilor care plângeau îngroziลฃi. Din luna mai sunt ลฃinut permanent, eu ลŸi toลฃi apropiaลฃii, în controale ลŸi ni se construiesc dosare penale. Închis dupฤƒ gratii, mฤƒ lupt cu balaurul cu ลŸapte capete care mฤƒ atacฤƒ din toate pฤƒrลฃile sฤƒ mฤƒ elimine.Viaลฃa mea ลŸi a familiei mele este în pericol iar ameninลฃฤƒrile lor încฤƒ din anul 2010 sunt puse în practicฤƒ, pentru cฤƒ refuz sฤƒ dau oraลŸul Nฤƒvodari, deranjez mult cฤƒ susลฃin postul de televiziune Litoral TV ลŸi postul de radio CFM ลŸi am rezultate bune politice ลŸi administrative. Dreptul meu ลŸi al vostru la opinie nu ni-l poate lua nimeni, nici chiar cei doi judecฤƒtori CSM Cristi Vasilicฤƒ Dฤƒnileลฃ ลŸi Alina Ghica care au influenลฃat instanลฃa de judecatฤƒ ieลŸind în mass-media împotriva mea ลŸi trimiลฃând controlul judiciar la judecฤƒtorii care, fฤƒcând opinie separatฤƒ, vedeau normalฤƒ cercetarea mea în stare de libertate” declarฤƒ Nicolae Matei.

Cele mai citite

Justiศ›ia brazilianฤƒ loveศ™te dur: Reศ›eaua X a lui Elon Musk, blocatฤƒ pentru nerespectarea legilor naศ›ionale

Curtea Supremฤƒ a Braziliei a confirmat luni decizia unui judecฤƒtor de a suspenda reศ›eaua de socializare X, deศ›inutฤƒ de miliardarul Elon Musk, dupฤƒ ce...

Scandal de lux: Parlamentari ucraineni, acuzaศ›i cฤƒ folosesc cฤƒlฤƒtorii oficiale ca pretext pentru vacanศ›e extravagante

Mai mulศ›i parlamentari ucraineni sunt รฎn centrul unui scandal de corupศ›ie dupฤƒ ce au fost prinsi folosind cฤƒlฤƒtorii oficiale ca pretext pentru vacanศ›e de...

Costul orar al forศ›ei de muncฤƒ รฎn Romรขnia a crescut cu 6,79% รฎn trimestrul II din 2024

Institutul Naศ›ional de Statisticฤƒ a raportat marศ›i o creศ™tere de 6,79% a costului orar al forศ›ei de muncฤƒ รฎn formฤƒ ajustatฤƒ pentru trimestrul II...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ