16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimar USL, atac la Ponta şi Antonescu

Primar USL, atac la Ponta şi Antonescu

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, acuză atât conducerea centrală a USL, cât şi candidaţii uniunii din acest oraş de politizare excesivă a campaniei electorale.

 
Declaraţiile preşedintelui României, Traian Băsescu, conform cărora campania electorală a USL înseamnă, mai degrabă, atacuri la adresa sa decât atragerea, prin planuri şi proiecte de viitor, a electoratului, au câştigat un fan tocmai în tabăra social liberalilor. Primarul USL al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, i-a criticat dur atât pe liderii de la Bucureşti ai alianţei, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi pe candidaţii USL din oraşul maramureşean.

Cherecheş a fost, în luna iunie, primarul ales cu cele mai multe voturi din România, iar cu câteva zile rămase până la finalul campaniei electorale a simţit că este nevoie să apere interesele băimărenilor. „Deşi am obţinut scoruri mari la alegerile locale, conducerea USL de la nivel naţional şi judeţean nu a considerat că e necesar să mă consulte atunci când au fost desemnaţi candidaţii la alegerile parlamentare. Nominalizarea acestora pe colegiile din Baia Mare le consider un afront la adresa băimărenilor, cei care ne-au ales. Eu nu cred în aceşti candidaţi şi pentru că, atunci când a avut loc lansarea lor, nici unul dintre liderii centrali, Victor Ponta, Crin Antonescu sau Daniel Constantin nu a considerat că e oportun să spună lucruri concrete despre Maramureş. Declaraţiile lor au avut la bază doar lucruri politice, care nu îi interesează deloc pe maramureşeni, nu au nici o legătură cu suferinţele lor. Liderii centrali ai USL habar nu aveau ce se întâmplă în Maramureş”, a declarat primarul Băii Mari.

Trei pentru Baia Mare

USL are trei candidaţi pe colegiile electorale din Baia Mare, doi la Camera Deputaţilor, Mircea Dolha şi Cristian Tătaru, iar unul pentru Senat, Liviu Paşca. Potrivit lui Cherecheş, colegii săi din alianţă nu au prezentat nici un program clar referitor la necesităţile băimărenilor, iar principalul scop al campaniei lor electorale a fost doar interesul personal. „Într-adevăr, suntem sătui cu toţii de ce a făcut prost guvernarea PDL, însă pe oameni trebuie să îi aduci la vot şi să-i convingi cu ceea ce vrei să faci tu în continuare, nu cu ce nu au făcut alţii sau au făcut prost. Avem multe proiecte, multe nevoi, din păcate neinteresante pentru cei care doresc să conducă destinele României.

Am, în ultimii patru ani, experienţa alegerilor, însă această campanie electorală este una exclusiv politică în Baia Mare, este excesiv de politizată. Nu se pune deloc accent pe interesul cetăţeanului, ci doar pe cel personal al candidatului respectiv. Mesajele celor de la USL au fost sărace, iar acest lucru denotă o incapacitate a acestor candidaţi de a promova ulterior proiecte pentru Baia Mare şi Maramureş”, a mai spus Cătălin Cherecheş. Dacă şi-a criticat colegii candidaţi din alianţă, primarul băimărean a avut cuvinte de laudă asupra candidaţilor de la alte partide, inclusiv PDL. Cherecheş a fost indignat de faptul că, din cei trei candidaţi USL, nici unul nu a venit să-l întrebe de problemele pe care le are Baia Mare şi care ar trebui susţinute la Bucureşti, însă „vreau să le mulţumesc atât candidaţilor UDMR, PER, PP-DD sau unor candidaţi ARD pentru că au vrut să afle care sunt problemele şi cum pot ei să fie de folos”, a conchis edilul din Baia Mare.

Dueluri vechi

Primarul USL din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, nu a fost la primul atac lansat asupra conducerii alianţei din care face parte. În vară, înainte de votul pentru suspendarea preşedintelui României, Traian Băsescu, Cherecheş a criticat atât schimbarea conducerii Camerei Deputaţilor şi a Senatului, cât şi procedura prin care a fost declanşată suspendarea lui Băsescu. „România are alte priorităţi”, a spus atunci edilul băimărean. De altfel, pentru asemenea ieşiri, Cătălin Cherecheş, membru PNL, a fost propus pentru excluderea sa din partid de către vicepreşedintele liberalilor, Relu Fenechiu.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă