17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialATELIERE pentru cei mici, CONFERINŢE pentru cei mari şi SPECTACOLE pentru toate...

ATELIERE pentru cei mici, CONFERINŢE pentru cei mari şi SPECTACOLE pentru toate vârstele, la ŢĂNDĂRICĂ!

Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „BUCURII PENTRU COPII. SPECTACOLE DE COLECŢIE” ediţia a 8-a, 22 noiembrie – 1 decembrie 2012, vă aşteaptă la o săptămână plină de evenimente.

În cea de-a doua săptămână a festivalului, publicul larg este invitat la spectacole de teatru dedicate atât copiilor cât şi adulţilor, ateliere educative menite să stimuleze creativitatea celor mici, conferinţe care vor încerca să răspundă la întrebări esenţiale legate de teatrul pentru copii şi adolescenţi, precum şi lansări de carte.

Spectacolele de teatru, producţii din România (Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova, Braşov) şi din străinătate (Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania), vă aşteaptă să intraţi în frumoasa lume a poveştilor şi să faceţi cunoştinţă cu minunatele personaje.
Programul spectacolelor îl găsiţi aici: http://www.teatrultandarica.ro/festival.html

Atelierele educative „Aici-Acolo” care au avut loc azi, luni, de la orele 12.00 au fost susţinute de Asociaţia pentru Teatru şi Origami în România şi reprezintă un program de introducere concretă a universului intercultural în lumea copiilor (3-11 ani) apelând la cele 5 simţuri. Programul este creat de Eugenia Barbu şi realizat de A.C.T.O.R.
Marţi de la orele 14.00 cei mici şi cei mari sunt aşteptaţi la workshop -ul „Marionete cu şosete”, susţinut de Graţiela Ene, un atelier de construcţie şi creaţie de marionete în care şosetele prind viaţă!

Tot marţi de la orele 17.00 editura RAO va lansa 4 cărţi dedicate micuţilor cititori: „Numărăm până la 10″, „Alfabetul desenat, mai uşor de învăţat”, „Learn English with the Little Prince” şi „Le Francais avec le Petit Prince”, iar miercuri la orele 17:00 Toma Hogea va lansa cartea : „Despre arta păpuşarilor români. Dialoguri cu maeştrii scenei „, o istorie a Teatrului de Animaţie din România, vie, vorbită, cu marile personalităţi ale breslei păpuşăreşti.

O secţiune importantă a acestui festival o constituie conferinţele susţinute depersonalităţi marcante din lumea culturală atât din ţară cât şi din străinătate menite să analizeze şi să dezbată situaţia teatrului de profil din lume, să facă o analiză a produsului cultural românesc şi să găsească soluţii pentru integrarea acestuia pe piaţa internaţională.
Stephan Rabl, membru în Comitetul Executiv ASSITEJ International, actor şi regizor în diverse companii, director artistic al unor festivaluri de prestigiu din Austria va explica mai multe despre „Noile metode pentru teatrul de copii şi adolescenţi” în cadrul conferinţei cu acest nume care va avea loc marţi 27 noiembrie, la orele 19:00.

Joi 29 noiembrie 2012, la orele 15:00, Kolja Burgschuld (AUSTRIA), manager şi coordonator proiecte ASSITEJ Austria, ne va vorbi despre experienţa austriacă din ASSITEJ, despre prezentarea reţelelor, proiectelor, organizării, problemelor şi soluţiilor, definind un tablou complet al unei organizaţii viabile.
Tot joi, de la orele 19.00 Stefan Fischer-Fels, director artistic al Teatrului Grips din Berlin şi vice-preşedinte al ASSITEJ International va da numeroase impulsuri şi va pune întrebări cu scopul de a iniţia o discuţie fructuoasă cu participanţii despre provocările pentru viitorul teatrului pentru copii.
Miercuri la orele 15:00, Daniel Klinger ne va vorbi despre Light design în teatru, Mihaela Michailov va face o analiză despre necesitatea unui teatru adecvat copiilor şi adolescenţilor, in conferinţa „Al cui este teatrul pentru copii?” pe care o va sustine miercuri, la orele 20:00 iar Sabina Ştirb ne va spune „De ce are nevoie si arta de PR?” vineri 30 Noiembrie 2012, la orele 15:00.
De asemenea miercuri, joi si vineri vor avea loc întâlniri importante de lucru cu directorii teatrelor de animaţie şi pentru copii din România.

Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „BUCURII PENTRU COPII . SPECTACOLE DE COLECŢIE” este organizat de Teatrul de Animaţie ŢĂNDĂRICĂ împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, ASSITEJ România şi UNIMA România şi se desfăşoară în perioada 22 noiembrie – 1 decembrie. Această ediţie a festivalului are ca motto”Construim poduri. Trecem graniţe” şi are scopul de a aduce în atenţia publicului român diferite stiluri ale teatrului de animaţie şi ale teatrului vizual din lume. Timp de 10 zile vor avea loc la Teatrul Ţăndărică, Teatrul Bulandra-Sala Toma Caragiu, Teatrul Nottara, Şcoala nr.3 şi Spitalul Fundeni spectacole de teatru pentru copii şi adulţi jucate de trupe de profil din România dar şi din străinătate (China, Austria, Bulgaria, Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania), numeroase workshop-uri,lansări de carte, expoziţii şi conferinţe susţinute de personalităţi remarcabile din lumea teatrului mondial.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu atacă Curtea Constituțională a României în cazul Șoșoacă

În urma unui val critic la adresa Curții Constituționale a României cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, președintele...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă” București, 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă