17.4 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialAvocata senatorului Ovidiu Marian, ANCHETATĂ de DNA pentru trafic de influenţă

Avocata senatorului Ovidiu Marian, ANCHETATĂ de DNA pentru trafic de influenţă

Fosta avocată a senatorului Ovidiu Marian, Patricia Liana Bala, este anchetată de DNA- Serviciul Teritorial Timişoara, pentru trafic de influenţă, potrivit unui comunicat remis România liberă.

Pe numele avocatei s-a emis mandat de începere a urmăririi penale sub acuzaţia de trafic de influenţă şi luare de mită.

Mai exact, Bala Patricia a pretins suma de 17.000 de euro de la trei persoane cu promisiunea că va interveni pentru graţierea unei rude a persoanelor denunţătoare.

”în perioada februarie – iunie 2012, învinuita Bala Patricia Liana a pretins de la trei persoane denunţătoare suma de 17.000 de euro susţinând că poate interveni pentru graţierea unei rude a persoanelor denunţătoare care era în executarea unei pedepse cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Bala Patricia Liana le-a comunicat denunţătoarelor că are influenţă la persoanele abilitate să examineze şi să avizeze cererea de graţiere individuală printr-un intermediar, membru în Parlamentul României. Din banii pretinşi, învinuita a primit de la denunţătoare suma de 10.000 de euro, în mai multe tranşe”, se arată în comunicat.

Bala a fost ajutată de ”Marineaţă Ionel care a intermediat atât relaţia cu persoanele denunţătoare cât şi pretinderea şi primirea sumelor de bani”, potrivit sursei citate.

Amintim că senatorul PNL de Arad Ovidiu Marian s-a prezentat, joi, la sediul DNA Timişoara, unde a fost citat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar despre care surse din rândul anchetatorilor spun că se referă la trafic de influenţă, alături de Marian a fost citat şi avocata Patricia Liana Bala.

Ovidiu Marian a declarat, joi, la intrarea în sediul DNA Timişoara, că nu ştie de ce a fost citat.

„Este o capcană pentru că eu nu am avut niciun trafic de influenţă cu nimeni”, a declarat senatorul.

Întrebat dacă are vreo legătură cu avocata Patricia Diana Bala, parlamentarul a spus că de zece ani nu a mai vorbit cu aceasta.

„Băla Patricia Diana a fost angajata mea acum zece ani, de atunci nu ne-am mai văzut şi nu am mai vorbit deloc. Am fost naşul copilului ei, dar asta acum 20 de ani”, a spus Ovidiu Marian.

Ulterior, la sediul DNA Timişoara a ajuns şi avocata Patricia Diana Bala, iar aceasta a spus că nu ştie de ce a fost citată.

La rândul său, şeful DNA Timişoara, Tamas Schiffbeck, a precizat că parlamentarul este doar martor într-o anchetă în curs.

„Este vorba despre o anchetă în curs, senatorul Ovidiu Marian a fost într-adevăr citat pentru audieri la DNA Timişoara, însă în calitate de martor. Cazul nu are legătură cu activitatea sa”, a declarat Tamas Schiffbeck.

Ovidiu Marian candidează pentru un nou mandat de senator în Colegiul 1, care este situat în municipiul Arad. În acelaşi colegiu candidează şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, din partea ARD.

Citeşte şi: Senatorul PNL Ovidiu Marian, AUDIAT la DNA

Cele mai citite

SUA vor trimite suplimentar trupe militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar "un număr mic" de efective militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile regionale în creştere, în plină escaladare...

Joe Biden întâlnire importantă cu omologul său din Emiratele Arabe Unite

Preşedintele american, Joe Biden, s-a întâlnit luni la Washington cu preşedintele Emiratelor Arbae Unite (EAU), Mohammed bin Zayed al-Nahyan, cu care a discutat despre...

ONU: Noi dovezi privind torturile aplicate de autoritățile ruse împotriva civililor ucraineni și prizonierilor de război

Comisia internațională independentă de anchetă privind Ucraina a identificat noi dovezi care demonstrează existența unor modele comune de tortură aplicate de autoritățile ruse împotriva...
Ultima oră
Pe aceeași temă