17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportMarian Oprişan, despre Trăşculescu: Justiţia nu trebuie făcută la televizor

Marian Oprişan, despre Trăşculescu: Justiţia nu trebuie făcută la televizor

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, luni, că nu îl preocupă cazul Alin Silviu Trăşculescu.

Întrebat de jurnalişti dacă îl cunoşte pe Marian Valeriu Calotă, complicele lui Trăşculescu în cazul luării de mită, Oprişan a răspuns că nu ştie cine este şi că nu îl preocupă cazul celor doi, deoarece doar instituţiile statului sunt în măsură să se pronunţe.

”Nu îl cunosc pe Calotă. Habar nu am cine e. Nu sunt lucruri care să mă preocupe”, a spus Oprişan.

Nu în ultimul rând, Oprişan a spus într-un mod ironic că Trăşculescu nu a intervenit la nivelul autorităţilor locale din judeţul Vrancea: ”Mă faceţi să zâmbesc, intervenţii la nivelul autorităţilor locale”.

Marian Oprişan consideră că justiţia trebuie  făcută de către instituţiile statului şi nu de presă.

”Eu cred că justiţia nu trebuie făcută la televizor şi trebuie să lăsăm campania electorală să meargă mai departe”, a încheiat Oprişan.

Deputatul PDL Alin Trăşculescu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea 50.000 de lei din partea unui om de afaceri sub formă de mită. Parlamentarul, care este şi preşedinte al filialei locale a PDL Vrancea, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru acuzaţiile de trafic de influenţă, instigare la fals şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor.

Procurorii au cerut deja Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea preventivă a deputatului, deoarece Alin Trăşculescu ar fi cerut, printr-un intermediar, 50.000 de euro din partea unui om de afaceri local ca acesta să obţină contracte cu statul. Ulterior, pretenţiile deputatului au crescut până la 150.000 de euro. „Alin Trăşculescu a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra autorităţilor locale din Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală”, au descoperit procurorii DNA.

Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, a fost reţinut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu.

Calotă este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

Citeşte şi: Cine este Alin Trăşculescu, PRIMUL parlamentar român prins în flagrant de DNA în timp ce lua MITĂ


Deputatul PDL Alin Trăşculescu, ACUZAT că a cerut 150.000 de euro MITĂ, pentru a interveni la Guvern


Marian Oprişan: Cine nu îşi cunoaşte istoria nu are ce căuta în politică

 

Cele mai citite

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...

Autoturism de lux dispărut din Germania, găsit de polițiștii de frontieră în Portul Constanța

Un autoturism de lux, dispărut din Germania, a fost identificat de polițiștii de frontieră în Portul Constanța, fiind pregătit pentru export către Georgia. Vehiculul,...

Vine viitura pe Dunăre. Ce fac autoritățile

Debitul Dunării, la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, va creşte în perioada următoare, până la 8.000 mc/secundă Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a...
Ultima oră
Pe aceeași temă