21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDiscuţie FMI - Băsescu. FMI: Atenţie la preţuri! Băsescu: Nu putem amesteca...

Discuţie FMI – Băsescu. FMI: Atenţie la preţuri! Băsescu: Nu putem amesteca demagogia cu interesul naţional

Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii FMI (Fondul Monetar Internaţional), că apreciază sprijinul pe care Fondul îl acordă României şi că Guvernul face eforturi pentru a stabiliza economia ţării.

”Apreciem foarte mult sprijinul pe care FMI îl acordă României în construirea unei stabilităţi macroeconomice”, a spus Băsescu.

Preşedintele le-a spus reprezentanţilor FMI că România face eforturi pentru o creştere economică care să reducă deficitul bugetar.

”Sperăm să menţinem deficitul bugetar sub 3% din PIB până la finalul anului, dar şi la începutul anului viitor”, a adăugat preşedintele.

De asemenea, Traian Băsescu a amintit şi de situaţia din agricultură cauzată de seceta din vara anului 2011, dar şi de privatizarea eşuată de la Oltchim. Totuşi, preşedintele consideră că situaţia economică din România este stabilă şi se situează în limitele impuse de FMI şi UE.

Preşedintele a atras atenţia că FMI trebuie să analizeze foarte bine situaţia investiţiilor din România şi că nu trebuie amestecate ”demagogia cu interesul naţional”.

”Nu putem amesteca demagogia politicienilor cu interesul naţional”, le-a explicat Traian Băsescu reprezentanţilor FMI.

În cadrul discuţiilor dintre preşedintele Traian Băsescu şi FMI, şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, a atras atenţia asupra preţurilor mari la alimente şi a situaţiei instabile din agricultura românească.

Totodată, Erik de Vrijer a considerat că România are o slabă absorbţie a fondurilor europene, cauzată de ”reforma instituţională”, care îngreunează procesul de atragere a banilor europeni.

 

Cele mai citite

Ucrainenii fac prăpăd în depozitele de muniții ale Rusiei

Lovituri aeriene ucrainene au vizat două depozite militare din sudul şi vestul Rusiei, folosite în special pentru stocarea de muniţie, în timpul nopţii de...

Cluj-Napoca: Marcel Ciolacu a testat un nou model de mașină electrică

Premierul Marcel Ciolacu a testat la Cluj-Napoca un prototip de maşină electrică produs integral în România. Testul a avut loc în timpul vizitei pe...

Bilanțul inundațiilor din Polonia este unul dezastruos

Peste 18.000 de clădiri şi obiective de utilitate publică au fost avariate sau distruse de inundaţiile provocate de furtuna Boris în Polonia, conform primelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă