17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPolițiștii din Paris au descoperit o mașină în care erau mai multe...

Polițiștii din Paris au descoperit o mașină în care erau mai multe butelii cu gaz, în apropiere de catedrala Notre-Dame

Mai multe persoane au fost arestate, în Franța, după ce poliția pariziană a descoperit o mașină care conținea butelii de gaz, în apropierea catedralei Notre-Dame din Paris, potrivit publicațiilor franceze L’Express și le Figaro, informează Agerpres.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un localnic a alertat poliția după ce a constatat că un vehicul, în care se aflau cinci butelii de gaz, era staționat pe Quai de Montebello, în apropierea catedralei Notre-Dame din Paris. Automobilul suspect, un model Peugeot 607, nu avea numere de înmatriculare.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, mașina părea apropiată. Totodată, sursa a mai precizat că „buteliile nu erau conectate la niciun detonator, la niciun lanț pirotehnic”.

Duminică, autoritățile au lansat o anchetă antiteroristă, iar două persoane au fost arestate. Marți, premierul Manuel Valls a avertizat, la postul RTL, că amenințarea teroristă nu a fost niciodată atât de ridicată.

Potrivit ministrului de interne Bernard Cazeneuve, serviciile de securitate franceze au arestat numai în luna august șapte persoane suspectate de legături cu rețele teroriste, dintre care trei persoane intenționau să comită atentate.

Cele mai citite

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...

Studentă cazată în regie, mușcată de ploșnițe. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, a publicat imagini pe contul său de Facebook cu o studentă cazată la un cămin...
Ultima oră
Pe aceeași temă