23.6 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒTechLogicฤƒ marca PSD. Dupฤƒ ce Victor Ponta a fost pus sub control...

Logicฤƒ marca PSD. Dupฤƒ ce Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru finanศ›ฤƒri ilegale ศ™i spฤƒlare de bani a primit o nouฤƒ sarcinฤƒ de la ศ™eful partidului: Dragnea mi-a cerut sฤƒ mฤƒ ocup de banii romรขnilor

După ce au terminat de discutat la sediul PSD, Liviu Dragnea și Victor Ponta a făcut declarații presei. Cei doi au răspuns unor întrebări adresate de jurnaliști și au explicat ce au discutat.

Interesant este că cei doi lideri PSD au anunțat că Victor Ponta se va ocupa de „finanțe” în PSD. Astfel, Ponta a fost desemnat să se ocupe de finanțe exact după ce DNA l-a pus sub control judiciar pentru o finanțare ilegală în altă campanie electorală.

„Nu pot să joc în două echipe. PSD mi-a dat de lucru. Glumeam că domnul Iohannis și domnul Cioloș tot vizitează lucruri pe care le-am făcut noi și le mai și inaugurează. Am făcut lucruri bune, dar mai sunt multe alte lucruri bune de făcut. Liviu Dragnea coordonează programul de guvernare. Mi-a cerut să mă ocup de un lucru la care cred că mă pricep: banii românilor. Îmi doresc ca pe 11 decembrie să obținem împreună un scor cam cum am obținut în decembrie 2012”, a declarat fostul premier Victor Ponta. 

Liviu Dragnea a anunțat că i-a cerut lui Victor Ponta să se ocupe de partea de finanțe din cadrul programului de guvernare. 

”Îmi doresc ca pe 11 decembrie să obținem un scor cum am obținut în 2012, nu mai e Crin, dar e Călin. Poate oamenii ne vor da o a doua șansă. M-am bucurat că oamenii din PSD au fost solidari cu mine, Liviu știe foarte bine ce înseamnă să fii acuzat pe nedrept (…) „Au fost solidari cu mine mai ales că știau ce înseamnă să fii acuzat pe nedrept, mai ales Liviu. A contat mai ales pentru mine ca om. Parcă suntem Osama Bin Landen, Pablo Escobar, toată ziua trebuie să mergem la poliție”, a spus Victor Ponta, la sediul PSD.

Totodată, fostul premier a precizat că, pentru el, contează foarte mult cine i-a fost alături în momentele dificile „Contează că suntem alături la greu (…). Judecata se face în fața judecătorului, așa cum ați văzut vineri (…) A contat foarte mult pentru mine că la rău suntem mai puțini, dar împreună. La bine suntem mai mulți”, a spus Victor Ponta, precizând că „i s-a dat de lucru la PSD”.

„O să mă vedeți la bufet cu foarte mulți parlamentari, de la toate partidele”, a mai spus el.

La rândul său, președintele social-democrat a făcut precizări:

I-am cerut exact ce-mi cer și mie — să muncim împreună și cu ceilalți colegi pentru România, așa cum a făcut mereu. Și muncește în PSD, este membru în PSD, va fi pe listele noastre. Am spus-o și ieri, nu știu cât mai românește să spun, azi și mai apăsat. Este un subiect închis din punctul meu de vedere și al lui. Nu cerem ceva în mod special cuiva, dar fiecare ne-am împărțit sarcinile în partidul ăsta, așa cum am făcut în permanență. Și faptul că va coordona partea de bani pentru români mie îmi dă foarte multă liniște și multă încredere, atât pentru conținutul programului de guvernare în partea asta, cât și pentru șansa ca românii să înțeleagă mult mai bine ce vrem noi să facem”.

––––

Fostul premier Victor Ponta s-a întâlnit, luni, cu președintele PSD, Liviu Dragnea, la sediul partidului, potrivit Agerpres.

Anterior, Victor Ponta a mers la Secția  6 de Poliție din Capitală. El este sub control judiciar din data de 6 septembrie, în dosarul în care este acuzat de complicitate la spălare de bani, astfel că are obligația de a se prezenta, săptămânal, la poliție.

Totodată, Victor Ponta și Liviu Dragnea s-au întâlnit și săptămâna trecută. Liderul social-democrat a calificat întrevederea drept una „relaxată”. Întrebat dacă a fost o întâlnire de „împăcare”, Dragnea preciza, la acel moment, că nu se poate vorbi de așa ceva, întrucât nu s-a certat cu Victor Ponta.

Vineri seară, președintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook că a vorbit cu Victor Ponta despre partid și despre viitor. „Victor Ponta a venit aseară la mine acasă. Am vorbit despre România, despre PSD și despre viitor. Va lupta alături de mine și de colegii din partid pentru ca familiile din România să aibă o viață mai bună. Victoria din decembrie o să fie victoria românilor!”, scria Dragnea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Jumฤƒtate dintre romรขni nu economisesc pentru bฤƒtrรขneศ›e, avertizeazฤƒ economiศ™tii

Aproximativ 50% dintre romรขni nu au economii pentru pensie, o realitate alarmantฤƒ, avertizeazฤƒ economistul Radu Crฤƒciun, รฎntr-un interviu acordat HotNews. Aceastฤƒ situaศ›ie este cauzatฤƒ, รฎn...

OMS aprobฤƒ primul test diagnostic in vitro pentru mpox, sprijinind lupta รฎmpotriva epidemiei

Organizaศ›ia Mondialฤƒ a Sฤƒnฤƒtฤƒศ›ii (OMS) a autorizat vineri utilizarea primului test diagnostic in vitro (DIV) pentru mpox, o mฤƒsurฤƒ esenศ›ialฤƒ รฎn combaterea epidemiei actuale,...

Viktor Orban avertizeazฤƒ cฤƒ UE se รฎndreaptฤƒ cฤƒtre un „rฤƒzboi rece economic” cu China

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri cฤƒ Uniunea Europeanฤƒ riscฤƒ sฤƒ intre รฎntr-un "rฤƒzboi rece economic" cu China, รฎn contextul pregฤƒtirilor blocului european...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ