13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUDMR pregăteşte o strategie pentru Transilvania până în 2020

UDMR pregăteşte o strategie pentru Transilvania până în 2020

România are şansa să se dezvolte cu ajutorul banilor alocaţi de Uniunea Europeană. Volumul fondurilor europene alocate României pentru perioada 2014 – 2020 nu va fi mai mic decât cel care a fost alocat pentru perioada 2007 – 2013, însă gradul de absorbţie trebuie să crească semnificativ, a declarat preşedintele UDMR, Hunor Kelemen. El a declarat că “bugetul alocat României va fi de circa 30 – 31 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă o sumă uriaşă, în contextul în care bugetul naţional va fi de circa 38 – 39 de miliarde de euro”.

Priorităţi pentru dezvoltare

Hunor Kelemen a menţionat că priorităţile pentru această perioadă ar trebui să fie dezvoltarea comunităţilor locale, finanţarea IMM-urilor şi sprijinirea producătorilor agricoli, potrivit www.clujtoday.ro.

În acest context, conducerea UDMR a pregătit un document, intitulat Transilvania 2020, care sintetizează principalele obiective de dezvoltare economică regională, dar care arată şi de ce România nu a fost capabilă să absoarbă mai multe fonduri europene, a spus europarlamentarul Iuliu Winkler. Una dintre cauzele principale ale gradului scăzut de absorbţie a fondurilor europene, în opinia europarlamentarului, este proasta proiectare a programelor de finanţare. Astfel, el a spus că există programe unde fondurile s-au epuizat în câteva zile, în timp ce alte programe presupun fonduri considerabile, dar care au un număr redus de cereri de finanţare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă