25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialDouăzeci de mineri au fost blocaţi sub pământ după un incendiu la...

Douăzeci de mineri au fost blocaţi sub pământ după un incendiu la o mină din Canada

Un incendiu a izbucnit marţi dimineaţă într-o mină de potasiu din provincia canadiană Saskatchewan (vest), blocând sub pământ 20 de mineri, a declarat pentru AFP un responsabil al PotashCorp, cel mai mare producător mondial pentru acest îngrăşământ chimic, potrivit Mediafax.

 

“Suntem în contact permanent cu angajaţii de sub pământ”, a declarat Dale Stangeland asigurând că starea lor de sănătate este bună.

Focul a izbucnit la ora locală 1:56 (10:56, ora României) în mina Rocanville, la o adâncime de 960 de metri şi situată la 200 de kilometri nord-est de capitala provinciei, Regina.

“Se pare că o bobină de cabluri care se afla în mină a ars”, a explicat Stangeland.

Minerii blocaţi sunt în siguranţă într-un “refugiu” a declarat acesta, subliniind că echipele de pompieri încearcă încă să controleze incendiul.

Când a izbucnit incendiul, 29 de angajaţi se aflau sub pământ iar nouă dintre ei au reuşit să ajungă rapid la un refugiu de unde au fost scoşi la suprafaţă, a precizat liderul PotashCorp.

Numărul unu mondial în îngrăşăminte chimice, societatea canadiană PotashCorp exploatează potasiu, fosfat şi produce azot.

Provincia Saskatchewan (vestul Canadei) adăposteşte 53 la sută din rezervele mondiale cunoscute de potasiu, dintre care aproape o treime sunt controlate de PotashCorp.

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

E oficial! Adrian Vasile, OUT de la CSM București! Primele declarații ale antrenorului

Așa cum toată lumea se aștepta, CSM Bucureşti s-a despărțit de Adrian Vasile, după ce antrenorul nu a reușit să o califice pe noua...
Ultima oră
Pe aceeași temă