6.3 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăSpecialTimişorenii vor avea tramvaie noi doar din 2013

Timişorenii vor avea tramvaie noi doar din 2013

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu s-a întors deloc optimist de la Berlin, acolo unde a participat la o expoziţie de tramvaie. Edilul oraşului bănăţean le-a transmis timişorenilor că nu vor circula cu tramvaie moderne mai repede de 2013, în primul rând din cauza preţurilor mari cerute de producători. Robu a declarat că municipalitatea va cumpăra maxim 10 tramvaie, iar cele existente vor intra într-un proces de reabilitare.


Modernizarea, mai ieftină

„Am văzut tramvaie de la nouă firme în Berlin, toate cu preţuri cuprinse între 1,5 şi trei milioane de euro. Timişoara trebuie să se mulţumească cu tramvaie de până la 1,7 milioane de euro, nici nu se pune problema ca preţul de achiziţie să depăşească două milioane de euro pe bucată. Probabil vom achiziţiona vreo 10 tramvaie în 2013, iar cele pe care le avem le vom reabilita, pentru că ne costă doar câteva sute de mii de euro. Oricum, reabilitarea înseamnă transformarea unui tramvai vechi într-unul care arată exact ca cele fabricate acum. Doar partea de metal va rămâne neschimbată”, a declarat primarul Timişoarei.

Astfel, odată cu achiziţionarea unor tramvaie noi, Timişoara va intra în rând cu Cluj-Napoca, rivalul direct în obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană.

În oraşul de pe Someş circulă două dintre tramvaiele moderne cumpărate de Primărie, care a plătit câte 1,5 milioane de euro pentru fiecare.   

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Editoarea unui jurnal științific demisionează după ce a numit generația X „fasciști” în urma victoriei lui Trump

Laura Helmuth, editoare la Scientific American, a demisionat joi, după o serie de postări controversate pe rețelele sociale în care a criticat votanții pe care...

Analiza PESTEL – Un instrument esențial în antreprenoriatul social

Într-un mediu de afaceri dinamic și adesea impredictibil, analiza PESTEL reprezintă un instrument esențial pentru antreprenorii sociali, oferind o perspectivă completă asupra factorilor externi...

Sondajele prezidențiale: Ciolacu și Simion, favoriți pentru turul doi, dar lupta rămâne strânsă

Sondaje recente indică avansul lui Marcel Ciolacu și o competiție acerbă între George Simion și Elena Lasconi pentru locul secund. Discrepanțele între rezultatele diferitelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă