27.6 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialFOTO: Sony lanseazฤƒ prima camerฤƒ digitalฤƒ compactฤƒ cu senzor full frame din...

FOTO: Sony lanseazฤƒ prima camerฤƒ digitalฤƒ compactฤƒ cu senzor full frame din lume

Sony lanseazฤƒ prima camerฤƒ digitalฤƒ compactฤƒ cu senzor full frame din lume. Fotografii pasionaลฃi pot sฤƒ exploreze acum funcลฃiile creative ale unui aparat full-frame într-o camerฤƒ de dimensiunea unei palme.

Caracteristicile camerei:

• Performanลฃฤƒ DSLR full-frame, într-o camerฤƒ compactฤƒ ลŸi uลŸoarฤƒ
• Senzor CMOS ExmorTM de 24,3 megapixeli efectivi pentru imagini ลŸi filme full HD detaliate
• Obiectiv Carl Zeiss Sonnar T* 35mm F2 ลŸi mod Macro pentru focalizare la minimum 20cm
• Sensibilitate ISO extrem de mare de 100 – 25600
• Control manual intuitiv pentru diafragmฤƒ ลŸi inele de focalizare
• Patinฤƒ versatilฤƒ, compatibilฤƒ cu o multidine de accesorii precum bliลฃ, vizor electronic sau optic etc.

Cântฤƒrind doar 482 de grame împreunฤƒ cu bateria ลŸi cardul de memorie, Cyber-shotTM DSC-RX1 încorporeazฤƒ un senzor full frame de 35mm ลŸi un obiectiv fix F2, fiind perfectฤƒ pentru cฤƒlฤƒtorii, fotografii de stradฤƒ ลŸi folosire cotidianฤƒ.

Astfel, compacta Cyber-shotTM RX1, semnificativ mai micฤƒ ลŸi mai uลŸoarฤƒ decât orice DSLR full-frame disponibil pe piaลฃฤƒ, oferฤƒ o calitate a imaginii rezervatฤƒ pânฤƒ acum doar pentru aparatele profesionale „high end”. Design-ul unificat al obiectivului ลŸi body-ului asigurฤƒ o aliniere perfectฤƒ între senzor ลŸi componentele optice, punând în valoare potenลฃialul obiectivului pentru obลฃinerea unor imagini de o calitate extraordinarฤƒ. Controlul se face complet manual, ceea ce le permite utilizatorilor sฤƒ-ลŸi exerseze creativitatea fฤƒrฤƒ compromisuri în ceea ce priveลŸte portabilitate sau confortul personal.

În premierฤƒ la nivel mondial, Cyber-shotTM RX1 este prima compactฤƒ care încorporeazฤƒ un senzor CMOS Exmor full-frame de 35mm. Cu o rezoluลฃie de 24,3 megapixeli efectivi, senzorul este de douฤƒ ori mai mare decât APS-C disponibil în camerele DSLR. Senzorul full-frame redฤƒ cu fidelitate maximฤƒ, în culori bogate ลŸi o ratฤƒ de contrast dinamic impresionantฤƒ cele mai fine ลŸi subtile detalii ลŸi texturi.

Senzorul puternic influenลฃeazฤƒ sensibilitatea ISO la o ratฤƒ generoasฤƒ de 100 – 25600. Sensibilitatea poate fi ajustatฤƒ pânฤƒ la 50 în modul2 extins. De asemenea, poate ajunge la valoarea 102400 utilizând Multi Frame Noise Reduction. Aceasta permite camerei Cyber-shotTM RX1 sฤƒ capteze imagini naturale, cu zgomot de fond redus în mediu întunecat, fฤƒrฤƒ a fi necesarฤƒ folosirea bliลฃului.

Complementar senzorului full-frame, obiectivul Carl Zeiss Sonnar T* cu distanลฃฤƒ focalฤƒ fixฤƒ de 35mm reprezintฤƒ o opลฃiune excelentฤƒ pentru realizarea de portrete, fotografii de stradฤƒ ลŸi folosire cotidianฤƒ. Derivat din cuvântul german „Sonne” („soare”), numele Sonnar reflectฤƒ abilitatea obiectivului de a captura cât mai multฤƒ luminฤƒ cu putinลฃฤƒ. Acest obiectiv premium încorporeazฤƒ elemente optice noi precum lentilele Advanced Aspherical (AA) care contribuie la dimensiunea extrem de compactฤƒ a camerei.

Spre deosebire de obiectivele din clasa profesionalฤƒ a DSLR-urilor, deschiderea maximฤƒ a diafragmei F2 cu 9 lame circulare permite camerei RX1 realizarea de efecte ‘bokeh’ (defocalizare). Inelul Macro de pe obiectiv scurteazฤƒ instantaneu distanลฃa focalฤƒ la doar 20cm, fฤƒcând Cyber-shotTM RX1 idealฤƒ pentru captarea subiecลฃilor apropiaลฃi în imagini extreme de detaliate.
Datele furnizate de senzorul CMOS Exmor sunt procesate de BIONZ care permite fotografia în rafalฤƒ cu pânฤƒ la 5 cadre pe secundฤƒ la rezoluลฃie completฤƒ. Procesorul BIONZ redฤƒ imaginile în format RAW de 14 biลฃi, oferind utilizatorilor libertatea de a gestiona ลŸi post-procesa fiลŸierele RAW.

În pofida dimensiunilor compacte, fotografii au la dispoziลฃie o multitudine de opลฃiuni creative ลŸi moduri de control manual, la fel ca la o camerฤƒ DSLR.

Inelele de pe obiectiv permit controlul focalizฤƒrii ลŸi deschiderea diafragmei, în timp ce un cadran pentru Focus realizat în stil DSLR permite schimbarea uลŸoarฤƒ a modurilor de Focus. Dispuse pe discul de control, funcลฃiile de compensare a expunerii ลŸi de alegere a modului de operare, sunt amplasate ergonomic, iar butoanele AEL pot fi accesate uลŸor.

Modul Quick Navi ce poate fi accesat din rotiลฃa de control permite ajustarea rapidฤƒ ลŸi intuitivฤƒ a setฤƒrilor: este idealฤƒ pentru folosirea cu un vizor opลฃional. Este disponibil, de asemenea, modul memory recall (MR) care permite stocarea ลŸi activarea instantanee a pânฤƒ la trei seturi de setฤƒri.

La capitolul rafinament intrฤƒ ลŸi funcลฃia MF Assist care permite mฤƒrirea unei porลฃiuni a imaginii pentru simplificarea ajustฤƒrilor fine. Funcลฃia Peaking subliniazฤƒ zonele foarte focalizate ale imaginii de pe ecran. Cu ajutorul vizorului opลฃional FDA-EV1MK poate fi crescutฤƒ precizia de focalizare manualฤƒ.

Tehnologia Pixel Super Resolution permite mฤƒrirea imaginilor fฤƒrฤƒ a afecta calitatea acestora care este mult peste nivelul atins în cazul zoom-ului digital convenลฃional. Prin funcลฃia Smart Teleconverter se poate mฤƒri imaginea de pe ecran de 1,4 ori sau de douฤƒ ori. Datoritฤƒ senzorului full-frame, chiar în cazul utilizฤƒrii zoom-ului sau funcลฃiei crop, imaginile îลŸi pฤƒstreazฤƒ detaliile fine, chiar ลŸi printate în format mare.

Cyber-shotTM RX1 poate înregistra, de asemenea, clipuri Full HD cu zgomot redus de fond la rate de 50p/60p sau 25p/24p (progresiv). Filmarea în 24p permite transformarea scenelor din viaลฃa de zi cu zi în adevฤƒrate filme. Astfel, devine foarte uลŸoarฤƒ filmarea de clipuri în naturฤƒ. Complementar, sunt disponibile modurile de expunere PASM care asigurฤƒ fotografilor flexibilitate absolutฤƒ în ceea ce priveลŸte creativitatea din timpul filmฤƒrii.

Fotografii cu ambiลฃii artistice pot opta pentru unul din cele 13 stiluri creative pentru prelucrarea finฤƒ a imaginilor, plus o serie de efecte de imagine ‘PC-free’.

O gamฤƒ variatฤƒ de posibilitฤƒลฃi de compoziลฃie sunt oferite prin funcลฃiile Auto HDR ลŸi D-Range Optimiser, fotografie de suport (Exposure, DRO sau White Balance) ลŸi modul de fotografiere Auto HDR. Existฤƒ, de asemenea, un indicator digital care aratฤƒ dacฤƒ imaginea este echilibratฤƒ.

Cu ajutorul Multi Interface Shoe3 o serie de accesorii pot fi adฤƒugate camerei pe lângฤƒ varietatea deja prezentatฤƒ. Între acestea se numฤƒrฤƒ un bliลฃ puternic, un vizor electronic, un vizor optic, un ecran LCD adaptabil. De asemenea, sunt disponibile huse pentru aparat, capac pentru obiectiv ลŸi suport pentru o prizฤƒ confortabilฤƒ. Mai multe detalii despre accesoriile Cyber-shotTM RX1 sunt disponibile AICI.

Noua camerฤƒ digitalฤƒ compact full-frame Cyber-shotTM RX1 va fi disponibilฤƒ în Europa din decembrie 2012.

1 Dintre camerele digitale compacte, potrivit unei analize a Sony efectuate în septembrie 2012
2 Rata dinamicฤƒ de înregistrare este redusฤƒ la nivele de sensibilitate sub ISO100.
3 Cyber-shotTM RX1 este dotatฤƒ cu recent lansata tehnologie Multi Interface Shoe care permite integrarea unor accesorii variate de fotografiere ลŸi filmare precum bliลฃuri ลŸi microfoane, alimentate din camerฤƒ. De asemenea, este compatibilฤƒ cu accesorii care folosesc standardul ISO 518. Patina Multi Interface Shoe a fost dezvoltatฤƒ ca bazฤƒ comunฤƒ pentru produsele de imagine de la Sony – precum camera foto digitalฤƒ, camera video digitalฤƒ ลŸi camera cu obiective interschimbabile – promovând compatibilitatea între accesorii ลŸi oferind o experienลฃฤƒ de fotografiere îmbunฤƒtฤƒลฃitฤƒ pentru utilizatori.

Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...

Ai putea ucide UE, spune Franศ›a. Ba nu ai putea, rฤƒspunde Germania

Macron ศ™i Scholz se รฎnfruntฤƒ din nou, pentru a contracara America protecศ›ionistฤƒ ศ™i puterea chinezฤƒ Emmanuel Macron ศ™i Olaf Scholz conduc cele mai mari douฤƒ...

PSD vrea reducerea taxฤƒrii cu 5 procente pe salariile mici ศ™i medii. Cรขศ›i bani ar rฤƒmรขne รฎn buzunarele romรขnilor

Ministrul Adrian Cรขciu a declarat cฤƒ mฤƒsura ar duce la creศ™terea puterii de cumpฤƒrare a romรขnilor ศ™i la competitivitatea companiilor Ministrul investiศ›iilor ศ™i proiectelor europene,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ