25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCFR Cluj, vindecare turcească

CFR Cluj, vindecare turcească

Campioana României a încheiat un parteneriat cu o clinică din Turcia, locul în care vor fi tratate toate problemele medicale ale alb-vişiniilor în următorii trei ani.

 

Numeroasele accidentări suferite de jucătorii de la CFR Cluj în ultimii doi ani le-au dat multe bătăi de cap oficialilor din Gruia. Problemele lui Vasile Maftei, însă, i-au făcut pe şefii CFR-ului să se gândească serios la o eventuală colaborare cu o clinică din străinătate, iar ieri a fost oficializată înţelegerea dintre clubul clujean şi Acibadem, unul dintre cele mai importante centre medicale din Turcia.

Acolo a ajuns în această vară şi Ciprian Deac, iar după ce va urma tratamentul impus de către medicii turci va putea reveni pe teren până la finalul lunii octombrie.

„Vă spun un secret pe care nu i l-am spus cred că nici lui Maftei. Când i-am făcut RMN-ul la genunchi, am trimis rezultatul pentru a fi interpretat şi la Cluj şi în Elveţia, iar cei din Elveţia au spus că este aşa de praf cartilajul încât Maftei nu o să mai poată juca fotbal. Fostul său coleg de la Rapid, însă, Daniel Coman, s-a tratat între timp la clinica Acibadem din Turcia şi aşa am aflat că acolo sunt specialişti foarte buni şi pricepuţi în cartilaje. Imediat l-am trimis acolo pe Maftei, iar acum a ajuns jucătorul care a fost înainte, poate chiar mai bun. Acest parteneriat este foarte important pentru noi, în primul rând pentru că specialiştii de acolo au experienţă în tratamentul fracturilor, genunchiului, articulaţiilor, accidentări frecvente la fotbalişti”, a lăudat clinica turcească preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

Jucător al Barcelonei, vindecat în Turcia

Acibadem a mai încheiat parteneriate de-a lungul timpului şi cu Dinamo Bucureşti, dar şi cu formaţii de top din Turcia sau din alte ţări europene, precum Beşiktaş Istanbul, Levski şi ŢSKA Sofia sau Steaua Roşie Belgrad. De asemenea, fostul jucător al Barcelonei, Eidur Gudjohnsen, s-a aflat printre pacienţii clinicii din Turcia. „Acibadem are o reţea de 10 clinici şi spitale în Turcia, iar pentru noi este o onoare că vom lucra cu CFR Cluj. Suntem sponsori medicali atât la fotbal cât şi la baschet, iar până acum sute de pacienţi români s-au operat la noi în spital. Maftei a revenit cu gol pe teren, în meciul din campionatul trecut cu Voinţa Sibiu şi putem spune că avem şi noi partea noastră în golul marcat atunci”, a spus şi directorul clinicii din Turcia, Ilk Cagrimir.

Contractul dintre CFR Cluj şi Acibadem are o durată de trei ani, timp în care toţi jucătorii actualei campioane a României vor primi asistenţă medicală la unitatea din ţara semilunei. Ba mai mult, de două ori pe an anumiţi specialişti de acolo vor veni la Cluj cu aparatura necesară şi vor face un set de analize complete fiecărui jucător al CFR-ului, atât înainte de tur, cât şi de retur. „Am avut încredere în oamenii de acolo, ei s-au comportat extraordinar, iar operaţia a reuşit. Recunosc că am avut îndoieli asupra mea, dacă voi mai putea juca, pentru că eram destul de grav, abia mai puteam merge. Acum sunt mulţumit şi fericit că am ales Turcia şi recomand tuturor celor cu probleme să mearcă acolo pentru că sigur se vor face bine”, a declarat şi Vasile Maftei, fundaşul CFR-ului care a convins conducerea din Gruia să semneze acest parteneriat.

Batălie cu turcii

Înţelegerea pe care CFR Cluj a făcut-o cu reprezentaţii clinicii turceşti Acibadem a venit într-o perioadă în care România se luptă cu Turcia la nivel fotbalistic. În octombrie, atât CFR Cluj, cât şi naţionala României vor da piept cu fotbalul şi atmosfera din Turcia. Elevii lui Ioan Andone vor întâlni pe Galatasaray Istanbul, în grupa H a Ligii Campionilor, în timp ce Marica şi compania se vor duela cu naţionala ţării semilunei în preliminariile Campionatului Mondial din 2014. Pe de altă parte, luna trecută FC Vaslui a fost eliminată de Fenerbahce Istanbul din cursa către grupele Ligii Campionilor.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă