20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCum ţi-ar fi putut aduce referendumul o zi de cazare gratuită pe...

Cum ţi-ar fi putut aduce referendumul o zi de cazare gratuită pe litoral

Ziua referendumului nu a fost lipsită de reclamaţii privind fraudele şi ilegalităţile comise de o parte sau de alta a taberelor politice.   O zi de cazare gratuită au fost anunţaţi că primesc turiştii care au votat în secţia electorală amenajată în cadrul Hotelului Flora din Mamaia, potrivit unei sesizări a PDL Constanţa. „La secţia organizată la Restaurantul Cleopatra, alegătorul primeşte o masă gratuită în măsura în care face dovada exercitării dreptului de vot. La nivelul secţiei din complexul Aqua Magic alegătorii au acces gratuit dacă votează la cabina de vot existentă în interior. Dacă refuză să voteze, vor plăti contravaloarea biletului”, se arată într-un comunicat al democrat-liberalilor constănţeni.

  PNL Alba a reclamat că patru primari PDL ar constrânge locuitorii de etnie romă din localităţile pe care le conduc să nu meargă la vot, ameninţându-i că le vor tăia ajutoarele sociale.

  Procesul electoral a fost oprit o oră la o secţie de votare din Vâlcea, după ce un membru al comisiei electorale a fost prins în timp ce ştampila cinci buletine de vot. Speriată, respectiva persoană a ascuns documentele sub faţa de masă, în loc să le introducă în urnă. Poliţia a demarat o anchetă în acest caz.

  Primarul din Ineu-Arad, liberalul Călin Abrudan, le-a propus locuitorilor „o provocare” fără ocolişuri: „În funcţie de procentul de participare la vot, pe fiecare stradă din Ineu, la votul de la referendum şi la votul din toamnă, vom avea împreună un grafic cu străzile unde vom începe asfaltarea”. Edilul a făcut această promisiune uimitoare într-o scrisoare pe care a trimis-o,  inclusiv în noaptea de sâmbătă spre duminică, oamenilor din oraş. „Ineul va fi ajutat de guvernul USL, începând de duminică, când noi toţi vom scăpa de Băsescu”, încheie scrisoarea Călin Abrudan, potrivit Mediafax.

  PDL a reclamat că în mai multe judeţe unii alegători au votat de mai multe ori. Cristian Boureanu, vicepreşedintele partidului, a anunţat că a depus plângeri penale în Argeş, Iaşi, Galaţi, Maramureş, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi, Teleorman, Vrancea. Acesta a explicat că, de exemplu, în Dâmboviţa patru persoane ar fi fost identificate votând şi în comuna Moroieni şi în comuna Pandele.

  Doi preşedinţi ai unor secţii de votare din Iaşi au fost înlocuiţi din cauza mesajelor postate pe Facebook. Primul a scris pe pagina sa, înainte de ziua referendumului, îndemnul „Votează Da ca să îl dăm afară de la Cotroceni”. Al doilea le-a cerut prietenilor săi de pe net: „Ieşi din turmă! Mergi la referendum. Votează Da, ca să îl dăm afară de la Cotroceni”.

  Poliţiştii din Hunedoara cercetează cinci persoane care au oferit fluturaşi prin care cetăţenii erau îndemnaţi să meargă la referendum, cu promisiunea că vor putea câştiga premii ca biciclete şi excursii, potrivit IPJ Hunedoara. Pe fluturaşe era precizată o adresă unde trebuiau să ajungă alegătorii cu buletinul de identitate cu menţiunea «votat» pentru a fi înscrişi la tombolă.

  Senatorul PSD Dan Şova a anunţat că va depune plângere penală împotriva europarlamentarului PDL Monica Macovei, pentru încălcarea Legii referendumului. Politicianul a acuzat-o pe aceasta că a instigat, prin declaraţiile făcute, pentru neparticiparea la vot a cetăţenilor. „Nu există democraţie stând acasă, ci democraţia se face la urne”, a menţionat Dan Şova.

  PDL a sesizat Biroul Electoral Judeţean Iaşi şi Poliţia în legătură cu deplasarea urnei mobile la Spitalul de Psihiatrie Socola. Democrat-liberalii au afirmat că acolo au existat 212 cereri pentru vot, în timp ce numărul buletinelor de vot trimise la spital a fost de 700. Urna mobilă a fost însoţită de un singur membru al secţiei de votare. 

Cele mai citite

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă