Curtea Constituţională a respins, marţi, ca neîntemeiată sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 3 din Hotărârea Parlamentului nr. 34 din 6 iulie, hotărâre potrivit căreia în cazul în care referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu nu va fi validat, Parlamentul este instituţia care decide ce se întâmplă mai departe, transmite Digi 24.
Conform articolului 3 din hotărârea Parlamentului, „în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat”.
Tot marţi, Curtea Constituţională a decis ca programul de vot la referendumul din 29 iulie să fie de la ora 7.00 la 23.00, fără posibilitatea de a fi prelungit.
Judecătorii constituţionali au respins sesizarea depusă de 63 de deputaţi PDL împotriva legii de adoptare a OUG 41/2012 privind modificarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului prin care s-a stabilit ca programul să fie între 7.00 şi 23.00.
CCR a mai stabilit că e neconstituţională prevederea din legea de modificare a Legii 3/2000 a referendumului care lăsa deschisă posibilitatea prelungirii programului.
Citeşte şi editorialul: Boicotul NU salvează democraţia. De ce trebuie să mergem la vot pe 29 iulie