8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Dacian Cioloș invită noul guvern să să își asume formal salariul...

Premierul Dacian Cioloș invită noul guvern să să își asume formal salariul minim pe economie promis în programul de guvernare

Premierul Dacian Cioloș a invitat, luni, noul Executiv care va fi format după alegerile din 11 decembrie, să își asume formal salariul minim pe economie promis în programul de guvernare.

„Partidul care a câștigat alegerile și-a stabilit o cifră clară în programul de guvernare, pe care și-a asumat-o politic. Dacă acest guvern ar lua o decizie pe baza negocierilor cu sindicatele și patronatele, cu o săptămână sau două înainte de instalarea noului guvern, ar putea fi acuzat că abuzează de responsabilitatea pe care o are. Pe de altă parte, în cazul în care acest guvern ar promova o Hotărâre cu acea sumă, ar însemna că ne-am asumat-o  fără a avea vreo  analiză în spate”, a declarat premierul Dacian Cioloș, într-un comunicat de presă al Guvernului, remis redacției.

Totodată, șeful Executivului a transmis partenerilor sociali că, într-un alt context decât cel al alegerilor, guvernul actual ar fi stabilit nivelul salariului minim pe economie garantat în plată pentru anul 2017, la un nivel apropiat de cel propus de confederațiile sindicale.

Potrivit sursei citate, Dacian Cioloș a mai transmis că va discuta cu conducerea partidului politic care a câștigat alegerile pe mai multe teme de guvernare, între care și salariul minim.

„Dacă noul guvern se va instala până la sfârșitul anului, atunci va avea posibilitatea să își asume formal nivelul promis în programul de guvernare, iar dacă preluarea  guvernului se va face la începutul anului viitor, actualul guvern va aproba, în ultima ședință din 2016, o hotărâre prin care să mențină nivelul actual al salariului minim și în luna ianuarie 2017, urmând ca pentru restul anului să fie stabilit un alt nivel”, mai precizează Executivul.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă