17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSportInterviu RL cu Traian Băsescu: Blejnar nu îmi raporta mie

Interviu RL cu Traian Băsescu: Blejnar nu îmi raporta mie

Sorin Blejnar a devenit una dintre cele mai cunoscute şi totodată controversate figuri ale Guvernului Boc, iar în perioada în care a condus Fiscul a fost acuzat public de liderii opoziţiei de atunci de sprijinire a contrabandei prin vămile româneşti. După ce a plecat de la conducerea instituţiei, numele lui Blejnar a apărut într-un dosar în care procurorii anticorupţie îl acuză de complicitate la evaziune fiscală, anchetat fiind şi fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, dispărut de două luni.

În interviul acordat RL, preşedintele suspendat Traian Băsescu vorbeşte rezervat despre prestaţia lui Blejnar la ANAF şi explică în ce context s-au luat deciziile care au vizat lupta împotriva evaziunii fiscale.

RL: Despre prestaţia lui Sorin Blejnar la ANAF ce părere aveţi?

TB: Mi-e foarte greu să vă spun. Pe imagine a fost proastă, nu ştiu dacă şi tehnic, nu am cum să o analizez.

RL: Există o anchetă a procurorilor privind reţeaua evazioniştilor cu produse petroliere, cu ramificaţii la vârful ANAF. Consideraţi că aţi fost suficient informat asupra persoanei lui Sorin Blejnar? E limpede că ancheta procurorilor s-a întins pe o perioadă destul de lungă de timp.

TB: Pot să vă spun că este o anchetă în care au fost implicate structurile de securitate naţională stabilită în CSAT – evaziunea cu produse petroliere. Deci ştiam foarte bine despre ea, despre desfăşurarea ei, despre punerea ei în atenţia organelor de securitate naţională. Evaziunea fiscală a fost subiect de decizie în CSAT şi de informare la fiecare CSAT asupra evoluţiei diminuării nivelului de evaziune fiscală. Deci ştiu foarte bine subiectul pentru că s-a elaborat un întreg sistem prin care informaţii despre evaziune să fie puse la dispoziţia factorilor de decizie şi cu implicarea structurilor de securitate naţională.

Citeşte interviul integral cu Traian Băsescu.

RL: Vedem astăzi că personaje care se ocupau de coordonarea luptei împotriva evaziunii fiscale, cum sunt Sorin Blejnar sau fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, azi fac obiectul unei anchete. Lumea se întreabă ce a fost acolo?

TB: Aşa este, chiar regret că nu m-am ocupat şi de prostituţie, ca să pot să dau un răspuns competent. Nu mă întrebaţi de o anchetă cu prostituate.

RL: În primul rând e vorba de numele lui Sorin Blejnar.

TB: Ok, Sorin Blejnar nu a fost numit niciodată de preşedinte şi nu mie îmi raporta. Eu discut de fenomen. N-are rost să încerc să dau eu explicaţii pentru Sorin Blejnar. El avea de dat explicaţii la Ministerul Finanţelor şi acum la Parchet.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă