27.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialRoxette „finanţează" Cluj Arena

Roxette „finanţează” Cluj Arena

Aducerea celebrei trupe suedeze a costat aproximativ 40.000 de euro, bani ce vor intra în conturile societăţii care administrează Cluj Arena.

 

Cel mai modern stadion al Transilvaniei se va umple din nou mâine seară. Nu va fi un nou duel între Universitatea Cluj şi CFR Cluj, ci încă un eveniment muzical de marcă pentru această parte a României şi nu numai. După inaugurarea Cluj Arena, făcută printr-un concert Scorpions în octombrie 2011, fanii muzicii din anii ’80 şi ’90 vor lua din nou cu asalt Clujul pentru a-i vedea live, de această dată, pe cei de la Roxette. Cu peste 25 de ani de activitate, cei doi suedezi, Marie Fredriksson şi Per Gessle, vor contribui, indirect, şi la mentenanţa arenei clujene. Societatea care a făcut posibil acest concert a închiriat stadionul din oraşul de pe Someş, pentru marele eveniment de mâine, cu suma de 37.200 de euro.

Contractul a fost semnat la începutul acestui an sub mandatul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, instituţia în subordinea căreia se află arena clujeană, iar în respectivul act a mai fost trecută şi o posibilă plată a energiei electrice a stadionului. Altfel spus, dacă va fi aprinsă şi nocturna înainte sau după concert, organizatorii vor achita societăţii care se ocupă direct de administrarea stadionului, în total, aproximativ 40.000 de euro. „Încercăm să continuăm seria concertelor de succes găzduite de Cluj Arena. Succesul deosebit al concertelor de inaugurare ne-au confirmat efectele deosebite generate de astfel de evenimente. Au avut de câştigat nu doar spectatorii amatori de muzică, dar şi proprietarii de hoteluri, restaurante, autorităţi locale, practic întreaga comunitate. Este şi pentru Cluj Arena un prilej de a constitui venituri”, a recunoscut, în luna februarie, Alin Tişe.

Plătesc şi penalizări?

Ba mai mult, tot cei care i-au adus pe Roxette la Cluj, Emagic SRL, s-au obligat să se ocupe şi de protecţia gazonului de pe Cluj Arena, prin aplicarea unui strat protector cu sistem „portafloor”, dar şi a unuia cu plăci de cauciuc în sistem „heavy duty”, pentru protecţia suprafaţei de tartan. „Aceste sisteme de protecţie sunt folosite pe stadioanele din vestul Europei. Trebuie să securizăm şi să protejăm suprafaţa de joc, dar să oferim şi cele mai bune condiţii pentru spectatori”, a spus şi preşedintele Consiliului de Administraţie a Cluj Arena SA, Radu Raţiu, societatea în conturile căreia va intra şi penalizările aferente nerespectării acestor cerinţe. Totuşi, nu va fi roz chiar totul pentru proprietarul arenei clujene, Consiliul Judeţean. Conform estimărilor făcute anul trecut, în fiecare lună ar fi nevoie de aproximativ 60.000 de euro pentru întreţinerea propriu-zisă a stadionului, capitol la care intră inclusiv funcţionarea lifturilor sau plătirea, în trei schimburi, a pazei de la arenă. Din acest motiv, oficialii CJ au negociat la sânge şi chiria pentru meciurile de pe teren propriu ale Universităţii Cluj, formaţie care trebuie să plătească 7.000 de euro pentru fiecare partidă jucată. În acelaşi timp, fostul preşedinte al instituţiei judeţene, Alin Tişe, a căutat, fără succes, şi un sponsor care să-şi atribuie denumirea arenei. În schimbul acestui lucru, respectiva firmă trebuia să plătească cel puţin costurile de întreţinere ale Cluj Arena, stadion construit cu 35 de milioane de euro, plus TVA.

Concerte în deschidere

Trupa suedeză Roxette va ajunge astăzi în România şi va susţine o conferinţă de presă în incinta arenei unde va ­concerta mâine seară. Show-ul de joi va debuta la ora 19:15, cu un recital al celor de la Les Elephants Bizarres, iar de la ora 20:00 vor urca pe scenă cei de la Grimus. Marie Fredriksson şi Per Gessle, autorii celebrelor hituri „It Must Have Been Love”, „Listen to your heart”, „The Look” sau „Joyride”, îşi vor începe prestaţia, potrivit ­organizatorilor, la ora 21.15. Roxette a mai concertat o singură dată în România, anul trecut, la Bucureşti.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ar putea fi divorțul anului! Victoria și David Beckham nu mai locuiesc împreună

Victoria și David Beckham se confruntă cu o posibilă criză în mariajul lor, după 25 de ani de căsătorie. Victoria și David Beckham nu mai...

Gareth Southgate ar putea reveni în Premier League! Cine e intersat de fostul selecționer al Angliei

Gareth Southgate ar putea deveni antrenorul lui Everton, în urma interesului exprimat de The Friedkin Group. Clubul Everton, din Liverpool, se află într-o situație critică,...

Pista Aeroportului Băneasa intră în reparații: Aeroportul își suspendă activitatea pentru trei săptămâni

Elicopterele instituţiilor de stat vor fi singurele care vor putea opera zboruri, fără restricţii Lucrările de intervenţie şi întreţinere la pista Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa...
Ultima oră
Pe aceeași temă