19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Un bărbat a câştigat dreptul de a purta coarne în poza...

FOTO. Un bărbat a câştigat dreptul de a purta coarne în poza pentru permisul auto

Un bărbat din statul american Maine, preot într-un cult păgân, a câştigat în instanţă dreptul de a purta coarne de capră în fotografia pentru permisul auto, informează bostonglobe.com, citat de News.ro.

Phelan MoonSong, rezident în statul american Maine, spune că poartă întotdeauna acele coarne de capră – cu excepţia perioadelor de timp în care doarme sau face duş -, despre care spune că reprezintă un fel de „antenă spirituală” pentru el şi „îl ajută” să îi înveţe pe ceilalţi oameni principiile pagânismului.

El a trebuit să facă apel după ce fotografia lui pentru permisul auto – în care apare purtând acele coarne – a fost prezentată autorităţilor din Maine şi să îşi explice convingerile religioase în faţa reprezentanţilor Biroului pentru Vehicule Motorizate. În plus, a spus el, coarnele în cauză nu îi ascund chipul.

Biroul Secreturii de Stat din Maine a explicat faptul că reprezentanţii săi nu erau familiarizaţi cu acele ”decoraţiuni frontale” şi au fost nevoiţi să îi ceară lui Phelan Moonsong informaţii suplimentare în această privinţă.

O purtătoare de cuvânt a aceluiaşi birou a precizat că autorităţile din statul Maine i-au permis lui Phelan Moonsong să poarte coarnele de capră, deoarece acesta a invocat motive religioase şi, de asemenea, pentru că ele nu îi acoperă chip.

Foto: Phelan MoonSong / Facebook

Cele mai citite

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Începe Festivalul Filmului European 2024

Institutul Cultural Român dă startul celei de-a 28-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, la Sala Luceafărul (fostul CinemaPro) cu filmul...

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă