18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSportPonta: รŽl avertizez pe Bฤƒsescu sฤƒ รฎnceteze imediat ameninลฃฤƒrile ลŸi intervenลฃiile รฎn...

Ponta: รŽl avertizez pe Bฤƒsescu sฤƒ รฎnceteze imediat ameninลฃฤƒrile ลŸi intervenลฃiile รฎn Parlament

PreลŸedintele PSD, premierul Victor Ponta l-a avertizat pe preลŸedintele Traian Bฤƒsescu sฤƒ înceteze imediat cu ameninลฃฤƒrile la adresa Guvernului ลŸi cu intervenลฃiile „abuzive ลŸi neconstituลฃionale” în activitatea Parlamentului, adฤƒugând cฤƒ declaraลฃia acestuia este una iresponsabilฤƒ, potrivit Mediafax.

El a adฤƒugat cฤƒ Guvernul nu este implicat în activitatea Parlamentului, dar cฤƒ nici nu îi este teamฤƒ de preลŸedinte.

PreลŸedintele Traian Bฤƒsescu le-a cerut, marลฃi searฤƒ, lui Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea ลŸi Kelemen Hunor sฤƒ înceteze imediat acลฃiunile împotriva instituลฃiilor statului român.

El a arฤƒtat cฤƒ prin aceste acลฃiuni se încalcฤƒ grav valorile fundamentale ale Uniunii Europene ลŸi a susลฃinut cฤƒ scopul acลฃiunilor recente ale USL, UDMR, UNPR este punerea sub control a justiลฃiei, menลฃionând cฤƒ suspendarea ลŸefului statului este doar o etapฤƒ în atingerea acestui scop.

ลžeful statului a subliniat cฤƒ face un apel la responsabilitate ลŸi a cerut majoritฤƒลฃii parlamentare sฤƒ înceteze atacurile la adresa instituลฃiilor, fie cฤƒ este vorba de Curtea Constituลฃionalฤƒ, de Senat, de Camera Deputaลฃilor, de Avocatul Poporului sau de „alte instituลฃii care îi deranjeazฤƒ, inclusiv justiลฃia, ลฃinta finalฤƒ a acลฃiunii majoriฤƒลฃii parlamentare ลŸi a liderilor acesteia”.

În opinia preลŸedintelui, prin „încฤƒlcarea gravฤƒ” a legilor ลฃฤƒrii ลŸi a Constituลฃiei, precum ลŸi a Regulamentelor Parlamentului, statul român ลŸi românii sunt puลŸi „într-o situaลฃie extrem de dificilฤƒ, similarฤƒ cu cea generatฤƒ de mineriada din 13-15 iunie 1990”.

Vasile Blaga, preลŸedintele PDL, a fost înlocuit, marลฃi, la conducerea Senatului de liderul PNL, Crin Antonescu, iar Gheorghe Iancu a fost revocat de plenul Parlamentului, din funcลฃia de Avocat al Poporului.

De asemenea, pânฤƒ la ora transmiterii acestei ลŸtiri, comisia juridicฤƒ a avizat, în absenลฃa reprezentanลฃilor PDL, revocarea Robertei Anastase de la conducerea Camerei Deputaลฃilor.

Cele mai citite

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ