30.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportȘefa DNA: Nu demisionez pentru că sunt inculpații deranjați

Șefa DNA: Nu demisionez pentru că sunt inculpații deranjați

Șefa DNA, Laura Codruța kovesi, a declarat pentru ziare.com că nu demisionează din cauză că unii inculpați sunt deranjați de anchetele aflate în derulare. Întrebată dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre situația creată, șefa instituției anticorupție nu a negat acest lucru, dar că a discutat cu procurorul general, cu ministrul Justiției, a sesizat CSM și CNA.

“De ce să demisionez, pentru că am deranjat niște inculpați? Că ne-am făcut treaba? Nu am de ce să demisionez. Mi-am făcut și voi continua să-mi fac treaba. Am fost numită la DNA pentru a manageria investigarea cauzelor de corupție la nivel înalt. Nu pentru altceva. Și atunci când am intrat în magistratură am depus un jurământ și eu, și colegii mei: că vom respecta legea. Asta facem: respectăm legea și investigăm dosare de mare corupție. 
  
Nu demisionez pentru că sunt inculpați deranjați, care fac afirmații mincinoase de dimineață până seara”, a explicat Laura Codruța Kovesi.

Șefa anticorupție nu a negat o discuție cu Klaus Iohannis și a spus că, “potrivit legii, noi avem alte pârghii. Am avut discuții cu procurorul general, cu ministrul Justiției, am sesizat CSM, CNA. Sunt demersuri instituționale pe care le putem face. Acesta nu e un atac doar împotriva lui Kovesi și împotriva DNA, ci împotriva întregului sistem judiciar. Lumea uită să mai vorbească despre potențiale modificări legislative”

Cele mai citite

Ambasadorul României în SUA s-a întâlnit cu Nadia Comăneci

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, s-a întâlnit cu Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă din întreaga istorie a României. În anul 1989, Nadia a...

Interviu – Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, soluții pentru atragerea turiștilor străini: ,,Să nu aibă barieră de viză, să aibă zboruri directe”

Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, a declarat într-un interviu pentru R.L. că România ar putea să atragă mai mulți turiști străini prin faptul că ar...

Jose Mourinho a aterizat la Istanbul! „The Special One” o va antrena pe Fenerbahce

Antrenorul portughez Jose Mourinho a aterizat la Istanbul și va semna un contract cu Fenerbahce, formație care a pierdut titlul de campioană în fața...
Ultima oră
Pe aceeași temă