1.5 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăSpecialRețeta de weekend. Parfait à la Athénée Palace

Rețeta de weekend. Parfait à la Athénée Palace

Ana Consulea, expert cofetar, ne prezintă o rețetă de parfait, prăjitură extrem de îndrăgită de generația părinților noștri,  pe care, probabil, puțini dintre cei tineri o mai știu, „îmbogățită“ acum de ea cu noi ingrediente. „Pe vremuri, când părinții noștri se duceau la întâlnire, era foarte probabil ca seara să aibă și un parfait de cacao de la Athénée Palace. Am această rețetă de la mama, care a fost cofetăreasă la Athénée. Apărută în rețetarul oficial din 1963, nu includea sosul, nucile și boabele de cacao, pe care le-am adăugat eu“, spune Ana. 


Ingrediente

 300 grame zahăr

 100 ml lapte

 3 ouă

 1/2 baton vanilie 

 50 grame cacao

 600 ml frișcă

 200 grame migdale, nuci, alune de pădure


Ingrediente sos de cacao 

 200 grame zahăr

 90 grame cacao

 250 ml  lapte

 80 grame smântână


Pentru montaj

20 grame boabe de cacao


Mod de preparare 

1. Zahărul, laptele, ouăle și vanilia se fierb. Când amestecul dă în clocot, adăugăm cacao și batem rapid cu telul până se omogenizează. Punem la frigider.

2. Când se răcește, adăugăm frișca bătută, amestecând cu telul din centru spre exterior. Adăugăm migdalele, nucile și alunele coapte și mărunțite, punem în formă și dăm la congelator.

3. Sosul este foarte simplu. Punem toate ingredientele într-o oală la fiert, după care îl lăsăm la rece. 

4. Montaj: Punem sosul într-o farfurie adâncă (îl putem încălzi sau lăsa rece), o felie de parfait tăiată la 100 grame și câteva boabe de cacao.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă